ΤΟΠΙΚΑ

Πρεμιέρα λειτουργίας του ΕΠΑΛ Αργαλαστής

πρεμιέρα-λειτουργίας-του-επαλ-αργαλα-850513

Το νέο σχολείο προστίθεται στον εκπαιδευτικό χάρτη του νομού με 11 μαθητές

Πρεμιέρα λειτουργίας για το Επαγγελματικό Λύκειο Αργαλαστής που υποδέχθηκε προχθές τους πρώτους 11 μαθητές του. Το σχολείο που συστεγάζεται μαζί με το γενικό λύκειο της περιοχής θα φιλοξενήσει δύο τομείς, τον Γεωπονικό και Ναυτιλιακό, καλύπτοντας τις ανάγκες επαγγελματικής εκπαίδευσης μαθητών σε όλο το Πήλιο.

Δεν είναι τυχαίο σύμφωνα με τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Αργαλαστής, Βαγγέλη Παρασκευά ότι οι έξι από τους έντεκα μαθητές προέρχονται από τις περιοχές του Κισσού, του Μουρεσίου, του Ανηλίου και της Τσαγκαράδας και οι υπόλοιποι πέντε από τη Μηλίνα και την Αργαλαστή.

Για φέτος, πρώτη χρονιά λειτουργίας της νέας εκπαιδευτικής δομής που έρχεται να ενισχύσει τον σχολικό χάρτη στο νομό, θα λειτουργήσει μόνο η α’ τάξη με τους έντεκα αυτούς μαθητές, φαίνεται όμως ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τη β’ τάξη προκειμένου να παρακολουθήσουν μαθήματα ειδικότητας τόσο από μαθητές γενικών λυκείων του Πηλίου όσο και από αποφοίτους που επιθυμούν να επιστρέψουν στο σχολείο και να λάβουν επαγγελματική εκπαίδευση στους συγκεκριμένους τομείς.

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευά αυτή τη στιγμή το σχολείο βρίσκεται σε διαδικασία επιβεβαίωσης των αιτημάτων που υπάρχουν για την παρακολούθηση μαθημάτων τομέα στη β’ τάξη προκειμένου αν υπάρχει ικανός αριθμός μαθητών να υποβληθεί αίτημα προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και το Υπουργείο για τη λειτουργία της από φέτος.

Τα μαθήματα στο νεοσύστατο ΕΠΑΛ Αργαστής ξεκίνησαν χθες, μία ημέρα μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό, στον οποίο το παρών έδωσαν στελέχη της δημοτικής αρχής και ο ίδιος ο δήμαρχος, Μιχάλης Μιτζικός.

Οι μαθητές κατά την πρώτη ημέρα στο σχολείο ενημερώθηκαν σύμφωνα με τον κ. Παρασκευά για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν, τη χρήση μάσκας, ενώ παρέλαβαν τα σχολικά βιβλία που θα τους συντροφεύσουν για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου