ΤΟΠΙΚΑ

Υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων εγγραφής στο 4ο Εσπετρινό ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

υποβολή-εκπρόθεσμων-δηλώσεων-εγγραφ-732127

Όσοι/ες μαθητές/ήτριες ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Βόλου μπορούν να υποβάλλουν εκπρόθεσμη αίτηση έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2020. Προκειμένου να τηρηθούν ασφαλείς συνθήκες, λόγω κορονοϊού, πρέπει να ακολουθήσουν την εξής διαδικασία:

  1. Χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet, υποβάλλουν από το σπίτι τους «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-eggrafes, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://e-eggrafes.minedu.gov.gr
  2. Αποθηκεύουν το έγγραφο στον υπολογιστή τους και το αποστέλλουν ηλεκτρονικά στο email του σχολείου [email protected] συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμό τους και την τάξη εγγραφής στο πεδίο «ΘΕΜΑ». 1η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ) Εφόσον η δήλωση αφορά ανανέωση εγγραφής (δηλαδή μαθητών/ριών που φοιτούν ήδη στο σχολείο) τότε η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί. 2η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ) Εφόσον η δήλωση αφορά νέα εγγραφή θα πρέπει, μαζί με τη δήλωση, να αποσταλεί αντίγραφο του τίτλου σπουδών και ταυτότητας ή διαβατηρίου.
  3. Στους/στις μαθητές/ήτριες που θα στείλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση εγγραφής θα αποσταλεί απαντητικό email με το οποίο θα επιβεβαιώνεται η παραλαβή της δήλωσης εγγραφής από το σχολείο. Σε περίπτωση που δεν παραλάβουν απαντητικό email επιβεβαίωσης, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το σχολείο (2421060443 & 2421068423, ώρες 18:00 έως 22:00).

Αν κάποιος/α μαθητής/ήτρια αντιμετωπίσει δυσκολίες στην υποβολή των εγγράφων απευθύνεται τηλεφωνικά στο σχολείο για να του/της δοθούν οδηγίες και υποστήριξη.

Πληροφορίες για τις σπουδές

Το 4ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Βόλου είναι ένα Επαγγελματικό Λύκειο στο οποίο φοιτούν ανήλικοι/ες και ενήλικοι/ες μαθητές/ήτριες που επιθυμούν με την αποφοίτησή τους να ενταχθούν άμεσα στην αγορά εργασίας ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποκτώντας γενικές γνώσεις αλλά και εξειδίκευση σε μια από τις ακόλουθες ειδικότητες:

ü Τ. Δομικών Έργων & Γεωπληροφορικής

ü Τ. Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκ/σεων & Δικτύων

ü Τ. Ηλεκτρονικών & Υπολογιστικών Συστ/των, Εγκαταστάσεων Δικτύων & Τηλεπικοινωνιών

ü Τ. Θερμικών & Υδραυλικών Εγκαταστάσεων & Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου

ü Τ. Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού & Κλιματισμού

ü Τεχνικός Οχημάτων

ü Τ. Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων & Κατασκευών

ü Αισθητικής Τέχνης

ü Κομμωτικής Τέχνης

ü Βοηθών Φαρμακείου

ü Βοηθών Φυσικοθεραπευτή

Φοίτηση στο 4ο ΕΠΑ.Λ.

Στο 4ο ΕΠΑ.Λ. λειτουργούν δύο προγράμματα σπουδών:

Α) Στο 1ο πρόγραμμα σπουδών «ΠΛΗΡΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗ», οι μαθητές/ήτριες αποκτούν ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ Λυκείου & ΠΤΥΧΙΟ επιπέδου 4. Η φοίτηση είναι 3ετής. Εγγράφονται, μαθητές/ήτριες με Απολυτήριο Γυμνασίου παρακολουθώντας μαθήματα γενικής παιδείας και ειδικότητας (θεωρητικά & εργαστηριακά).

Β) Στο 2ο, «ΦΟΙΤΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ», οι μαθητές/ήτριες αποκτούν ΠΤΥΧΙΟ επιπέδου 4. Η φοίτηση είναι 2ετής. Εγγράφονται στο Β΄ έτος, μαθητές/ήτριες με Απολυτήριο Λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ, κλπ) παρακολουθώντας μόνο μαθήματα ειδικότητας (θεωρητικά & εργαστηριακά) με μειωμένο ημερήσιο/εβδομαδιαίο ωράριο.

Δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός για την εγγραφή. Η φοίτηση και η μετακίνηση των μαθητών/τριών γίνεται δωρεάν για όσους/ες δεν έχουν αποκτήσει απολυτήριο Λυκείου και με έκπτωση 50% για όσους/ες έχουν ήδη απολυτήριο Λυκείου. Στους μαθητές που εγγράφονται παρέχεται η δυνατότητα αναβολής στράτευσης.

Μετά την αποφοίτηση

Μετά την αποφοίτηση οι μαθητές/ήτριες έχουν τις εξής 3 επιλογές:

Α) Να ενταχθούν άμεσα στην αγορά εργασίας με το πτυχίο επιπέδου 4 που αποκτούν (Οι απόφοιτοι/ες εργάζονται είτε σε επιχειρήσεις-φορείς του ιδιωτικού & δημόσιου τομέα είτε ως αυτοαπασχολούμενοι-ελεύθεροι επαγγελματίες).

Β) Να συμμετέχουν προαιρετικά, στο πρόγραμμα ΜΑΘΗΤΕΙΑ κάνοντας πρακτική άσκηση για 9 μήνες με αμοιβή & ασφαλιστική κάλυψη (για 4 ημέρες/εβδ. & 1 ημέρα εργαστήριο στο σχολείο), στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα. Μετά από εξετάσεις πιστοποίησης αποκτούν ΠΤΥΧΙΟ επιπέδου 5 και μπορούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας με αυξημένα προσόντα.

Γ) Να επιδιώξουν πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Στρατιωτικές Σχολές – Σώματα Ασφαλείας, Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού. Όλοι/ες οι μαθητές/ήτριες, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα σπουδών που παρακολουθούν, μπορούν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση συμμετέχοντας σε Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΕΠΑ.Λ.

Για επιπρόσθετες πληροφορίες – διευκρινήσεις επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2421060443 & 2421068423 (ώρες 18:00 – 22:00).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου