ΤΟΠΙΚΑ

Καθημερινά οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου

καθημερινά-οι-εγγραφές-στο-σχολείο-δε-733400

Δεύτερη ευκαιρία… για ενήλικες, προκειμένου να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου

Εγγραφές ενηλίκων, που επιθυμούν να επιστρέψουν στο σχολείο διεκδικώντας τη… δεύτερη ευκαιρία για την απόκτηση απολυτηρίου γυμνασίου, δέχεται το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου.

Πρόκειται για έναν καινοτόμο θεσμό που υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων λειτουργεί στην πόλη του Βόλου από το 2004. Παρέχει τη δυνατότητα σε πολίτες 18 ετών και άνω που δεν ολοκλήρωσαν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο γυμνασίου. Είναι δημόσιο σχολείο και οι απόφοιτοί του μπορούν να αναζητήσουν εργασία ως υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ) ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (Λύκειο, ΕΠΑΛ κλπ).

Τα μαθήματα που διδάσκονται (γραμματισμοί) ενδεικτικά είναι: η ελληνική και η αγγλική γλώσσα, η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα μαθηματικά, κοινωνικά και πολιτισμικά θέματα (μουσική, εικαστικά, κλπ), θέματα περιβάλλοντος και φυσικών επιστημών ενώ το σχολείο στελεχώνεται επίσης από ψυχολόγο και σύμβουλο σταδιοδρομίας. Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι ευέλικτο και πρωτοποριακό, γιατί διαμορφώνεται με βάση τις εκπαιδευτικές και μαθησιακές ανάγκες όσων το παρακολουθούν, και το περιεχόμενό του συνδέεται άμεσα και ρεαλιστικά με τις τρέχουσες ανάγκες των ενήλικων εκπαιδευομένων και τα δεδομένα της εποχής. Όλη η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται στο σχολείο – χωρίς επιπλέον το άγχος των εξετάσεων – και επομένως ο υπόλοιπος χρόνος παραμένει ελεύθερος για την οικογένεια, την ψυχαγωγία και άλλες δραστηριότητες.

Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες του σχολείου συμμετέχουν επίσης σε σχέδια δράσης (Projects), εθνικά και ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα και καινοτόμες δράσεις.

Το Σ.Δ.Ε. Βόλου βρίσκεται στο Συγκρότημα Μουρτζούκου, Επτά Πλατανίων και Χείρωνος (είσοδος από την Επτά Πλατανίων) και οι εγγραφές γίνονται καθημερινά, τις ώρες 5:30-8:30 μ.μ.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή είναι: φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και αποδεικτικό Δημοτικού. Επίσης, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και αριθμός κάρτας ανεργίας, εφόσον υπάρχει.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2421048762. Ιστοσελίδα Σ.Δ.Ε.: http://sde-volou. mag.sch.gr/ και https://el-gr.facebook.com/sdevolou/. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου