ΤΟΠΙΚΑ

Αρρυθμίες στον προγραμματισμό ραντεβού για συναλλαγές στις Δ.Ο.Υ.

αρρυθμίες-στον-προγραμματισμό-ραντε-64246

Διαμαρτυρίες επαγγελματιών ότι το σύστημα δεν είναι λειτουργικό – Παράπονα για καθυστερήσεις στη διευθέτηση διαφόρων υποθέσεων

Αρρυθμίες, οι οποίες μπορεί να κοστίσουν σε χρήμα, αλλά και ενδεχομένως να προκαλέσουν απώλεια σοβαρών ρυθμίσεων που αφορούν σε διακανονισμούς δόσεων από οφειλές στο δημόσιο, διαπιστώνουν επαγγελματίες, οι οποίοι για να διευθετήσουν υποθέσεις τους με τις οικονομικές υπηρεσίες θα πρέπει προηγουμένως να έχουν προγραμματίσει ραντεβού.

Ο προγραμματισμός ραντεβού με την εφορία επιβλήθηκε τον περασμένο Μάρτιο, μόλις ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού και άλλαξε το καθεστώς λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας αλλά και του περιορισμού των μετακινήσεων και παραμένει ακόμη. Και αυτό ενδεχομένως δεν θα ήταν λόγος διαμαρτυριών, αν όλα κυλούσαν κανονικά και δεν προέκυπταν δυσλειτουργίες.

Για παράδειγμα χθες το πρωί περισσότερα αρκετοί συναλλασσόμενοι οι οποίοι είχαν προγραμματισμένα ραντεβού σε διάφορα τμήματα της ΔΟΥ Βόλου, περίμεναν τουλάχιστον τρία τέταρτα επιπλέον από την ώρα που ήταν καθορισμένο το ραντεβού τους ώστε να εξυπηρετηθούν. Άλλοι πάλι νομίζοντας ότι όπως έληξαν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομίας έχει επιστρέψει στη νέα κανονικότητα και οι οικονομικές υπηρεσίες έχουν επιστρέψει σ’ ό,τι ίσχυε πριν τα μέτρα για την πανδημία. Έτσι προσήλθαν για να εξυπηρετηθούν, αλλά αποχώρησαν με «άδεια χέρια», αφού πρώτα τους συστήθηκε να κλείσουν ραντεβού για να διευθετήσουν την υπόθεσή τους.

«Αδυνατώ να κατανοήσω για ποιο λόγο θα πρέπει να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Την περίοδο των περιορισμών ήταν απολύτως λογικό οι επείγουσες συναλλαγές να γίνονται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. Όταν όμως πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων έχει σηκώσει ξανά ρολά, πόσο φρόνιμο είναι οι δημόσιες υπηρεσίες και ειδικά εκείνες που έχουν να κάνουν με την πληρωμή δόσεων στο δημόσιο, ΦΠΑ ή άλλων οικονομικών υποχρεώσεων, να λειτουργούν με ραντεβού;» αναρωτήθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου, συνταξιούχος πλέον επαγγελματίας, Σπύρος Στυλιαρογιάννης.

Όπως μάλιστα διαμαρτυρήθηκε ο ίδιος, μετά από τη σύσταση που του έγινε επιχείρησε να κλείσει ραντεβού για να εξυπηρετηθεί καλώντας στα τηλέφωνα που αναγράφονταν στην είσοδο της ΔΟΥ, το κατάφερε όμως αργά το μεσημέρι και έτσι θα αναγκαστεί να μεταβεί εκ νέου σήμερα στην υπηρεσία, προκειμένου να διευθετήσει την υπόθεσή του.

Χρηστικά πάντως όσοι ενδιαφέρονται να προγραμματίσουν ραντεβού με την εφορία μπορούν να στείλουν email στη διεύθυνση: [email protected], [email protected] ή να καλέσουν στο 2421354111, 2421354120, 2421354121, 2421354313, 2421035345, αν ανήκουν στη ΔΟΥ Βόλου, ενώ για όσους ανήκουν στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας το τηλέφωνο της Γραμματείας είναι το 2421354523 και το email:[email protected], [email protected].

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου