ΤΟΠΙΚΑ

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Βγαίνουμε από την εντατική της υπομονής»

δημητριάδος-ιγνάτιος-βγαίνουμε-από-76046

«Βγαίνουμε από την εντατική της υπομονής, στον προθάλαμο της χαράς», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, απευθυνόμενος στους πιστούς που παραβρέθηκαν στην χθεσινή πρώτη λειτουργία που τελέστηκε με ανοιχτές τις θύρες στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Μήνυμα χαράς, ελπίδας και ενότητας έστειλε από τον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου ο Σεβασμιώτατος, καθιστώντας σαφές ότι: «Κατορθώσαμε να σταθούμε αντάξιοι για τη ζωή κάθε ανθρώπου, οποιαδήποτε κι αν είναι η ηλικία του, όποιο κι αν είναι το υποκείμενο νόσημά του». Παράλληλα υπογράμμισε ότι «υπερασπιστήκαμε τη ζωή συνειδητά, γιατί δεν θα έπρεπε κανείς άνθρωπος, εξ αιτίας μας, να μπει στο βάσανο του μαρτυρίου της ασθένειας».

Με συναισθήματα χαράς και συγκίνησης προσήλθαν χθες οι πιστοί στους ναούς της Μητροπολιτικής περιφέρειας, σηματοδοτώντας με την παρουσία τους μια ιστορική μέρα για την τοπική Εκκλησία. Δύο μήνες μετά την τέλεση λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών, οι ναοί υποδέχτηκαν τους πιστούς, που προσήλθαν με τάξη, τηρώντας όλα τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Ιγνάτιος υπογράμμισε: «Νομίζω ότι σήμερα ήταν όντως μια χαρούμενη και αναστάσιμη μέρα για όλους μας, έστω και εν μέρει. Ηταν τόσο ζωτική και τόσο θερμή η παρουσία των ελάχιστων ανθρώπων, που αναπλήρωσε και αυτούς που θα είναι στις υπόλοιπες θείες λειτουργίες. Ζήσαμε σήμερα, Δόξα τω Θεώ, την ανάσταση του Χριστού και νιώθουμε ευλογημένοι. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, σεβόμενοι την ζωή του κάθε ανθρώπου, αλλά σίγουρα πλέον ο Χριστός θα δώσει τη χάρη του και θα λυθούν όλα τα προβλήματα».

Κλίμα κατάνυξης

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκαν επαναλαμβανόμενες λειτουργίες στους ναούς, με τα καθίσματα στο εσωτερικό να έχουν οριοθετηθεί, ενώ «επιστρατεύτηκαν» και εξωτερικοί χώροι, όπου υπήρχε η δυνατότητα τοποθέτησης καθισμάτων, για την εξυπηρέτηση των ενοριτών.

Με απόλυτη τάξη, κατανόηση και σεβασμό στην τήρηση των αποστάσεων, οι πιστοί βίωσαν χθες τη νέα πραγματικότητα που καλούνται να διαχειριστούν, με τον κ. Ιγνάτιο να απευθύνει κάλεσμα εγρήγορσης για την κάλυψη των αναγκών που θα υπάρξουν.

«Τώρα είναι η ώρα της ιεραποστολής. Καλούμεθα και πάλι να παρηγορήσουμε ψυχές, να επανασυγκροτήσουμε τις ενορίες μας, να ξαναδώσουμε δύναμη στη ζωή της Εκκλησίας, να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων, γιατί δύσκολες στιγμές θα ξανάρθουν. Μακάρι η αρρώστια να φύγει.Θα έρθει όμως ένας άλλος πόνος, ανθρώπων που θα έχουν ανάγκη από παρηγοριά, από δύναμη. Ας σταθούμε και πάλι άξιοι της αποστολής μας», είπε.

Αγιασμός για το «Δος ημίν»

Αγιασμό τέλεσε, εξάλλου, χθες ο κ. Ιγνάτιος με αφορμή την επανέναρξη λειτουργίας του «Δος ημίν σήμερον», της «ναυαρχίδας του φιλανθρωπικού έργου της Μητρόπολης Δημητριάδος», όπως είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα τόνισε ότι στα είκοσι και πλέον χρόνια λειτουργίας, το κέντρο σίτισης απόρων του Μητροπολιτικού Ναού του Βόλου, παρέμεινε για πρώτη φορά κλειστό λόγω της πανδημίας, ανοίγοντας και πάλι, για να προσφέρει καθημερινά, ένα πιάτο ζεστό φαγητό, σε όσους το έχουν ανάγκη.

Στην ανάγκη στήριξης του «Δος ημίν» και των Σπιτιών Γαλήνης αναφέρθηκε ο κ. Ιγνάτιος, ενώ σημείωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την συγκέντρωση τροφίμων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σίτισης των άπορων οικογενειών.

«Μακάρι να μην χρειαστεί να αυξηθούν οι μερίδες», είπε μεταξύ άλλων, ενώ κάλεσε τους πιστούς, την τοπική κοινωνία να ενισχύσουν την προσπάθεια, όπως πράττουν, άλλωστε, σε κάθε περίσταση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου