ΤΟΠΙΚΑ

Στήριγμα σε 96 εν δυνάμει αστέγους από την ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Βόλου

στήριγμα-σε-96-εν-δυνάμει-αστέγους-από-τ-79793

«Δεν θέλουμε να γεμίσουμε τους ξενώνες αστέγων. Βοηθούμε πολίτες να ορθοποδήσουν στα σπίτια τους», σημειώνει η πρόεδρος Νατάσσα Μορφογιάννη

Στήριγμα σε 96 δημότες, που βρίσκονται στα πρόθυρα να καταστούν άστεγοι, προσφέρει η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ. «Στόχος μας δεν είναι να γεμίσουμε τους ξενώνες αστέγων, αλλά να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας να ορθοποδήσουν παρέχοντάς τους τα απαραίτητα για να συνεχίσουν να διαβιώνουν στα σπίτια τους», αναφέρει η πρόεδρος της επιχείρησης Νατάσσα Μορφογιάννη.

Πρόκειται για πολίτες που διαθέτουν «κεραμίδι», ένα σπίτι δηλαδή για να διμένουν, αλλά καλούνται να ζήσουν είτε με πολύ χαμηλά επιδόματα, είτε χωρίς ρεύμα, είτε χωρίς τα απαραίτητα. «Πρόκειται κυρίως για μοναχικά άτομα που αντιμετωπίζουν και προβλήματα υγείας και φροντίζουμε πέρα από την εξασφάλιση των απαραίτητων γευμάτων και για την υποστήριξή τους σε καθημερινές ανάγκες όπως φάρμακα, τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ», σημειώνει η κ. Μορφογιάννη.

«Τους συντηρούμε στα σπίτια τους μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και μέσα από δωρεές σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που προσφέρουν δημότες καθημερινά», αναφέρει η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ.

Σύμφωνα με την ίδια το κύμα αλληλεγγύης είναι πρωτοφανές όπως εκφράζεται τους τελευταίους μήνες από δημότες που απευθύνονται στα γραφεία της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ και προσφέρουν κυρίως τρόφιμα. «Είναι πρωτοφανής η αλληλεγγύη που εκδηλώνεται σε καθημερινή βάση. Στα έξι χρόνια που υπηρετώ από θέση στον Δήμο Βόλο πρώτη φορά υπάρχει τόσο μεγάλη ανταπόκριση. Καθημερινά ο κόσμος φέρνει τρόφιμα για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Είναι πολύ συγκινητικό αυτό που γίνεται και θα ήθελα να εκφράσω τις αληθινές μου ευχαριστίες σε κάθε δημότη ξεχωριστά και κυρίως στα μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας μέσω της οποίας καθημερινά διανέμονται τρόφιμα όπου υπάρχει ανάγκη», τονίζει η ίδια.

Συνεχώς νέα δράματα στο φως

Τις τελευταίες ημέρες οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί στην ενίσχυση της οικογένειας της 26χρονης με τα τέσσερα παιδιά που δίνει μάχη για τη ζωή της. Εκτός από τα τρόφιμα που παρέχονται στην οικογένεια χθες δόθηκαν στα παιδιά γλυκίσματα και παιχνίδια για να απαλυνθεί ο πόνος τους από τις περιπέτειες υγείας της μητέρας τους.

Η εξαμελής οικογένεια δεν είναι η μοναδική νέα περίπτωση που έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα η ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ.

Προσπάθειες γίνονται τόσο για την κάλυψη βασικών αναγκών αλλά και από ιατρικής άποψης για την περίπτωση 56χρονης γυναίκας που ζει με επίδομα 200 ευρώ, κινδυνεύει να μείνει παράλυτη μετά από χειρουργική επέμβαση και της ζητείται ποσό 7.500 ευρώ για να μπει σε χειρουργείο σε ιδιωτική κλινική καθώς στο δημόσιο δεν αναλαμβάνουν την περίπτωσή της.

Παράλληλα επιχειρείται στήριξη σε 55χρονη που ζει μόνη και μολονότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας δεν είναι δικαιούχος προνοιακού επιδόματος καθώς η επιτροπή που την εξέτασε οριοθέτησε το ποσοστό αναπηρίας της στο 44%, όταν το όριο για τη λήψη επιδόματος είναι 50%.

Τέλος, οι κοινωνικές λειτουργοί ήρθαν αντιμέτωπες και με την περίπτωση ηλικιωμένου δικαιούχου του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ο οποίος υπέστη μόλυνση μετά από χειρουργική επέμβαση.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου