ΤΟΠΙΚΑ

Δύο οδηγοί δικύκλων νεκροί σε τροχαία του Αγίου Πνεύματος

δύο-οδηγοί-δικύκλων-νεκροί-σε-τροχαία-851206

Δύο νεκροί οι οποίοι επέβαιναν σε δίκυκλα ήταν τα θύματα του Μολώχ σε τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος στη Μαγνησία.
Το βράδυ του προηγούμενου Σαββάτου κοντά στο κόμβο Μικροθηβών και συγκεκριμένα στο 293,9 χλμ. της ΠΑΘΕ, η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο 31χρονος Φίλιππος Αραμπατζίκος, κάτοικος Ανατολικού Θεσσαλονίκης, κινούμενη με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη συγκρούσθηκε με μεγάλη ταχύτητα με προπορευόμενο Ι.Χ. αυτοκίνητο με ρυμουλκούμενο που οδηγούσε 37χρονος κάτοικος Λάρισας.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να ανατραπεί η μοτοσυκλέτα και στη συνέχεια να τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ ο οδηγός της βρήκε ακαριαίο θάνατο.
Ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος καθώς και για την νομιμότητα κυκλοφορίας οχημάτων και οδήγησης διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αλμυρού.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός της μοτοσυκλέτας επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη από τα Καμένα Βούρλα, όπου συμμετείχε στην πανελλήνια συνάντηση μοτοσικλετιστών.

Στον Αλμυρό
Στο μεταξύ την προηγούμενη Κυριακή στον Αλμυρό, ο 73χρονος Ευαγ. Αντωνίου, καθώς οδηγούσε με μικρή ταχύτητα στην πόλη του Αλμυρού, έχασε τον έλεγχο της οδήγησης, πιθανόν από παθολογικά αίτια καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία και έπεσε στο οδόστρωμα. Σύμφωνα με τους γιατρούς ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Ωστόσο παραγγέλθηκε νεκροψία νεκροτομή, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αλμυρού.

Στοιχεία
Στο μεταξύ κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως 27 Μαΐου 2007 βεβαιώθηκαν 38 παραβάσεις για μέθη και 264 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα. Επίσης βεβαιώθηκαν 12 παραβάσεις για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα ελέγχθηκαν 803 οδηγοί δικύκλων και βεβαιώθηκαν 172 παραβάσεις, από τις οποίες οι 65 αφορούσαν τη μη χρήση προστατευτικού κράνους και οι 39 στέρηση άδειας οδήγησης.
Στο κοινωνικό της μήνυμα προς του οδηγούς, η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας αναφέρεται στο «συνετό οδηγό αυτοκινήτου», ο οποίος:
– Φέρει μαζί του όλα τα έγγραφα, που αφορούν στην κυκλοφορία του οχήματός του (άδεια οδήγησης, άδεια κυκλοφορίας, ασφαλιστήριο, ειδικό σήμα τελών κυκλοφορίας επικολλημένο και την κάρτα καυσαερίων).
– Φοράει υποχρεωτικά τα γυαλιά του, όταν αυτό αναγράφεται στην άδεια οδήγησης. (υπ αριθμ. 73/89 απόφαση του Εφετείου της Αθήνας δέχθηκε αποκλειστική υπαιτιότητα οδηγού για σύγκρουση κατά την έξοδό του από βενζινάδικο στην Εθνική οδό με την αιτιολογία ότι δεν φορούσε τα γυαλιά του, όπως ανέφερε η άδεια οδήγησής του)
– Τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ. ιδιαίτερα αποφεύγει τις θανατηφόρες παραβάσεις, όπως: αντικανονικό προσπέρασμα, μέθη, παραβίαση προτεραιότητας, υπερβολική ταχύτητα και απόσταση προσοχής, οι οποίες, βάσει επίσημων στατιστικών στοιχείων, προκαλούν τα περισσότερα και σοβαρότερα δυστυχήματα.
– Συντηρεί καλά το όχημά του (φρένα, ελαστικά, σύστημα διεύθυνσης, τροχοπέδησης, υαλοκαθαριστήρες, καθρέπτες, ηχητικά όργανα, ζώνες ασφαλείας κλπ).
– Οδηγεί ήρεμα χωρίς εκνευρισμούς από παραβάσεις ή άπρεπες χειρονομίες άλλων οδηγών και ποτέ δεν καταδιώκει αυτούς ζητώντας τους εξηγήσεις.
– Οδηγεί ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες (διαμόρφωση εδάφους, καιρικές συνθήκες, κατάσταση οχήματος, κατάσταση οδού και γενικά κυκλοφοριακές συνθήκες).
– Ξεκινάει και σταματάει το όχημά του ομαλά, χωρίς απότομες επιταχύνσεις και αδικαιολόγητες επιβραδύνσεις.
– Κάνει κανονική χρήση των φωτιστικών συσκευών.
– Δεν φέρει στο όχημά του φώτα που δεν προβλέπονται (διακοσμητικά, προβολείς κλπ)
– Φοράει πάντοτε τη ζωή ασφάλειας για τη σωματική του ακεραιότητα και όχι για τη μη βεβαίωση κλήσης.
– Δεν πίνει αλκοολούχα ποτά.

Για τον συνετό οδηγό η διπλή συνεχής διαχωριστική γραμμή θεωρείται «τοίχος».Η πινακίδα STOP θεωρείται «ερυθρός σηματοδότης».
Περνά μόνο αφού παραχωρήσει προτεραιότητα σε πεζούς και οδηγούς», καταλήγει το κοινωνικό μήνυμα της ΑΔΜ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου