ΤΟΠΙΚΑ

Κινητικότητα για Βοτανικό Κήπο στο Πήλιο

κινητικότητα-για-βοτανικό-κήπο-στο-πή-851206

Στην καταγραφή των βοτάνων του Πηλίου, την ανάπτυξή τους σε Βοτανικό Κήπο που θα είναι επισκέψιμος, αλλά και στην εμπορία τους προσανατολίζεται να προχωρήσει η ΤΕΔΚ.
Προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να εκπονηθεί μελέτη βιωσιμότητας και να δημιουργηθεί φορέας διαχείρισης του Βοτανικού Κήπου του Πηλίου στον οποίο θα συμμετέχει η ΤΕΔΚ, το ΕΘΙΑΓΕ, το Παν. Θεσσαλίας, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πηλίου, το Κέντρο Έρευνας Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.
Το θέμα απασχόλησε τη χθεσινή σύσκεψη στη ΤΕΔΚ 8 δημάρχων του Πηλίου με τον αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γιώργο Σούρλα που είχε την πρωτοβουλία,σε συνεργασία με το ΕΘΙΑΓΕ το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου και το Κέντρο Έρευνας Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.
Στη χθεσινή σύσκεψη το πλαίσιο για την αξιοποίηση των βοτάνων του Πηλίου έθεσαν η κ. Σακελλαρίου καθηγήτρια Γεωπονίας του Π.Θ. που εκπόνησε και την πρώτη φάση της μελέτης αξιοποίησης των βοτάνων, αλλά και εκπρόσωπος του βοτανικού κήπου του Κιλκίς που παρουσίασε μία ενδιαφέρουσα πρόταση για το πώς μπορεί να δημιουργηθεί και να επιβιώσει ένας Βοτανικός Κήπος.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι αιρετοί της Τ.Α εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετέχουν στο εγχείρημα, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι δήμαρχοι φάνηκαν διατεθειμένοι να παραχωρήσουν εκτάσεις στα διοικητικά τους όρια για τη δημιουργία του Βοτανικού Κήπου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Απ. Αρέθας, και οι δήμαρχοι Αγριάς Θ. Παπαευθυμίου, Ιωλκού Π. Μουτσινάς, Μακ. Απ. Κερασιώτης, Κάρλας Θαν. Παπαδήμας, Αργαλαστής Μιλτ. Γαϊτανάς, Μουρεσίου Κων. Λεβέντης, Σηπιάδος Στ. Βακούλας,. Αφετών Θεοδ. Κουτσοφλίνης καθώς και εκπρόσωπος του Δ. Ζαγοράς.

Για τους Κενταύρους
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Σούρλας από την πλευρά του, χαιρετίζοντας το ενδιαφέρον των δημάρχων και δηλώνοντας υπέρμαχος σε όλα τα στάδια που θα ακολουθήσουν για να πάρει σάρκα και οστά το εγχείρημα ανακοίνωσε ότι ήδη έχει αναλάβει πρωτοβουλία και έχει συγκεντρώσει πλούσιο υλικό για τις απεικονίσεις των Κενταύρων ανά τον κόσμο (γύρω στις 700) μέσα από το πινέλο εμπνευσμένων ζωγράφων, τις έχει φωτογραφίσει και σύντομα θα προτείνει στη Μαγνησία να δημιουργηθεί Μουσείο που θα φιλοξενεί τα έργα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου