ΤΟΠΙΚΑ

Στα σκοτάδια ο δρόμος στα Πευκάκια

στα-σκοτάδια-ο-δρόμος-στα-πευκάκια-227075

Μετά από φωτιά, που εκδηλώθηκε στον πίνακα και το ρολόι της ΔΕΗ – Δύσκολο σημείο του οδικού δικτύου έχει καταστεί επικίνδυνο λόγω έλλειψης φωτισμού

Στα σκοτάδια έχει βυθιστεί ο δρόμος στα Πευκάκια. Για περισσότερες από 22 ημέρες στις στροφές του οδικού δικτύου, που είναι διπλής κατεύθυνσης, δεν υπάρχει οδοφωτισμός, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τους οδηγούς, που κάνουν καθημερινά χρήση του δρόμου.

Καθημερινοί χρήστες του οδικού δικτύου διαμαρτυρήθηκαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ο οδοφωτισμός δεν λειτουργεί από τις 30 Ιανουαρίου. Ηταν τότε που στον πίνακα και το ρολόι της ΔΕΗ, που βρίσκονται εγκατεστημένα στη μέση της διαδρομής σε οικίσκο, εκδηλώθηκε φωτιά. Σπινθήρες πετάγονταν από τον πίνακα πιθανότατα μετά από βραχυκύκλωμα και στη συνέχεια έντονος καπνός. Υπήρξε μάλιστα επέμβαση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία πριν η φωτιά πάρει διαστάσεις. Εκτοτε το σύστημα καταστράφηκε ολοσχερώς.

Επί τόπου έσπευσε κλιμάκιο της ΔΕΗ και διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου να μην προκαλείται μεγαλύτερος κίνδυνος.

Από τότε έως και σήμερα, όμως, το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί. Για την έλλειψη του οδοφωτισμού σε ένα δίκτυο πολυσύχναστο, διπλής κατεύθυνσης και με συνεχείς στροφές, έχει ενημερωθεί το τμήμα ηλεκτροφωτισμού της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για την επιδιόρθωση της βλάβης και τη λειτουργία του οδοφωτισμού χρειάζεται να στηθούν ξανά από την αρχή ο πίνακας και το ρολόι. Μάλιστα θα απαιτηθούν και εκσκαφές για να εγκατασταθεί το σύστημα από την αρχή και μέχρι και σήμερα δεν γίνεται, καθώς δεν υπάρχει εργολάβος που να έχει ενεργή σύμβαση με τον Δήμο Βόλου. Η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες, ωστόσο ο ανάδοχος αναγνωρίζοντας την ανάγκη που υπάρχει φέρεται ότι δέχθηκε να προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες έστω και πριν την υπογραφή της σύμβασης για να ξεκινήσει η επίλυση του προβλήματος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν σήμερα και εκτιμάται ότι ο οδοφωτισμός θα επανέλθει από την ερχόμενη εβδομάδα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου