ΤΟΠΙΚΑ

Παρουσίαση βιβλίου για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο

παρουσίαση-βιβλίου-για-τον-αρχιεπίσκ-227295

12 χρόνια από την εκδημία του

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος διοργανώνει εκδήλωση – παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αρχιμανδρίτου Επιφανίου Οικονόμου, Ιεροκήρυκος, με τίτλο «Χριστόδουλος, Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, 1974-1998».

Στην εν λόγω μελέτη ο συγγραφέας καταθέτει προσωπικές μαρτυρίες και εμπειρίες ιστορικές για το ποιός ήταν ο Μακαριστός Χριστόδουλος ως Ποιμενάρχης της Δημητριάδος. Φωτίζει την άγνωστη, στους πολλούς, περίοδο της διακονίας του στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, την οποία ποίμανε για περισσότερα από εικοσιτέσσερα έτη και προσέφερε τα καλύτερα, ωριμότερα και πιο δυναμικά χρόνια της ζωής του, αφήνοντας ανεξίτηλα και ολοφάνερα τα ίχνη του στις καρδιές κλήρου και λαού.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, στις 7.00μ.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Για το βιβλίο θα ομιλήσουν ο δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Παπαθανασόπουλος και ο Πρωτ. Δημήτριος Κατούνης, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου και Διευθυντής της Σχολής Αγιογραφίας «Δια χειρός».

Την επομένη ημέρα, Τρίτη 28 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Βόλου, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 12 ετών από την εις Κύριον εκδημία του, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου