ΤΟΠΙΚΑ

Τσουνάμι αγάπης ενόψει γιορτών μέσω της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Βόλου

τσουνάμι-αγάπης-ενόψει-γιορτών-μέσω-τ-275478

Γράμματα στον Αη Βασίλη με τις επιθυμίες τους για τα δώρα των φετινών γιορτών γράφουν 40 παιδιά του Ορφανοτροφείου, του Ξενώνα Αστέγων Βόλου αλλά και των έξι οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και έχει πάρει υπό την προστασία της η ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου. Οι επιθυμίες των παιδιών δεν θα μείνουν ανεκπλήρωτες…

Για τα παιδιά ηλικίας από νήπια έως και 18 ετών, Αη Βασίληδες θα γίνουν δύο γνωστοί επιχειρηματίες της πόλης που κρατούν την ανωνυμία τους αλλά και η επιχείρηση με είδη σφολιάτας Στάμος Α.Ε. Επικοινώνησαν το προηγούμενο διάστημα με την πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, Νατάσα Μορφογιάννη και δήλωσαν την επιθυμία τους να αγοράσουν τα δώρα που θα ζητήσουν τα παιδιά για τις ημέρες των γιορτών, προκειμένου καμία παιδική επιθυμία να μην μείνει ανεκπλήρωτη.

Ταυτόχρονα με τα δώρα των παιδιών έχει ξεκινήσει καμπάνια αγάπης προκειμένου οι έξι οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα να μπορέσουν να κάνουν Χριστούγεννα με αξιοπρέπεια και να στρώσουν το γιορτινό τραπέζι.

Εως τις 15 Δεκεμβρίου θα συγκεντρώνονται δωροεπιταγές τις οποίες τριμελής επιτροπή θα μοιράσει ισόποσα στις οικογένειες που έχουν ανάγκη. Με τις δωροεπιταγές κάθε οικογένεια θα μπορεί να πάει στο σούπερ μάρκετ και να αγοράσει τα απαραίτητα για το νοικοκυριό αλλά και το τραπέζι των γιορτών.

Σύμφωνα με την κ. Μορφογιάννη, δωροεπιταγές συνολικού ύψους 300 ευρώ θα διαθέσει το Premiera, ενώ οι σύλλογοι ΑμεΑ της περιοχής θα αναλάβουν να εξασφαλίσουν επίσης δωροεπιταγές που θα παραδώσουν στην ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ προκειμένου στη συνέχεια να δοθούν στις οικογένειες του Βόλου. Σημειώνεται ότι οι σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν τις γιορτινές εκδηλώσεις για τα μέλη τους σε χώρους του Δήμου Βόλου που θα τους διατεθούν δωρεάν κι εκείνοι θα φροντίσουν να εξασφαλίσουν δωροεπιταγές των 5 και 10 ευρώ συμβάλλοντας στην οικονομική ενίσχυση των οικογενειών που έχουν πραγματική ανάγκη.

Στην αλυσίδα αγάπης για τις οικογένειες Βολιωτών που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν καν τα απαραίτητα, αναπόσπαστος κρίκος είναι και τα ζαχαροπλαστεία. «Πολλοί ζαχαροπλάστες έχουν επικοινωνήσει μαζί μας για να προσφέρουν γλυκά. Η κινητοποίηση του κόσμου είναι μεγάλη προκειμένου όλες οι οικογένειες να μπορέσουν να κάνουν γιορτές», σημειώνει η κ. Μορφογιάννη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου