ΤΟΠΙΚΑ

Εκστρατεία για τη συγκέντρωση δωροεπιταγών και τροφίμων

εκστρατεία-για-τη-συγκέντρωση-δωροεπ-289563

Aπό συλλόγους ΑμεΑ για οικογένειες, που βρίσκονται σε ανάγκη ενόψει Χριστουγέννων

Σε αντίστροφο ρόλο… το αναπηρικό κίνημα της Μαγνησίας. Αντί να ζητήσουν βοήθεια από φορείς και Πολιτεία για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι, επιλέγουν να βγουν δυναμικά στο προσκήνιο και να προσφέρουν βοήθεια σε συνανθρώπους, που έχουν ανάγκη.

Με το σύνθημα «όλοι ίσοι, όλοι ίδιοι, όλοι διαφορετικοί» εκπρόσωποι συλλόγων ΑμεΑ της πόλης, που συναντήθηκαν χθες το πρωί με την πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε εκστρατεία συγκέντρωσης δωροεπιταγών και ειδών ανάγκης, όπως τροφίμων και ρουχισμού και να τα προσφέρουν σε οικογένειες που έχουν προστρέξει προς βοήθεια στην ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ και έχουν πραγματικά ανάγκη.

Με αυτή τους την κίνηση οι σύλλογοι ΑμεΑ θέλουν να δείξουν ότι είναι ίσοι με όλους στην κοινωνία και ότι μπορούν να προσφέρουν. Το μόνο που διεκδικούν είναι ίση αντιμετώπιση με τη λειτουργία των κατάλληλων υποδομών που να υποστηρίζουν τη διαφορετικότητά τους.

Στην ίδια σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του «Ιππόκαμπου», της «Φλόγας», των νεφροπαθών, των «Ηλιοτρόπιων», των Μαγνήτων –Τυφλών, των «Αργοναυτών», καρκινοπαθών, συλλόγου σκλήρυνσης κατά πλάκας, πασχόντων από μεσογειακή αναιμία, συλλόγου γονέων παιδιών με αναπηρίες και συλλόγου γονέων παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη, αποφασίστηκε να καταγραφούν τα προβλήματα και τα αιτήματά τους και να κοινοποιηθεί υπόμνημα προς τους βουλευτές Μαγνησίας. Παράλληλα αντιπροσωπεία των συλλόγων θα υποστηρίξει τα αιτήματά τους σε συναντήσεις που θα επιδιωχθούν στα συναρμόδια υπουργεία.

Εκπρόσωποι των συλλόγων και η ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ θα υποβάλουν εξάλλου αίτημα προς την Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου για επέκταση των θέσεων ΑμεΑ σε περιοχές που δεν υπάρχουν, ενώ θα απευθύνουν αίτημα προς το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την εκπόνηση μελέτης, που θα καθιστά την πόλη βιώσιμη και προσβάσιμη σε όλους μέσα από συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου