ΤΟΠΙΚΑ

«Ηλεκτροπληξία» στο Μουρτζούκου ~ Δυό μέρες με σοβαρό πρόβλημα ηλεκτροδότησης

ηλεκτροπληξία-στο-μουρτζούκου-δυό-313579

Χωρίς φώτα, τηλέφωνα, e – mail και υπολογιστές κλήθηκαν να λειτουργήσουν τρία σχολεία και η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας

«Ηλεκτροπληξία»… για τη λειτουργία τριών σχολικών μονάδων, αλλά και της ίδιας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αποτέλεσε βλάβη, που εντοπίστηκε στον υποσταθμό του σχολικού συγκροτήματος Μουρτζούκου από προχθές Δευτέρα το πρωί.

Για δύο περίπου ημέρες τέθηκε εκτός λειτουργίας η μία από τις τρεις φάσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, προκαλώντας δυσλειτουργία στις γραμμές από τις οποίες ηλεκτροδοτούνται τα γραφεία της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, των 7ου και 9ου Γυμνασίων Βόλου, αλλά και του 6ου Γενικού Λυκείου Βόλου.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε, σύμφωνα με τον διευθυντή του 7ου Γυμνασίου Βόλου Περικλή Φασουράκη, προχθές Δευτέρα το πρωί και άμεσα κλήθηκε συνεργείο της ΔΕΗ για να ελέγξει τη βλάβη. Το συνεργείο αποφάνθηκε ότι δεν πρόκειται για βλάβη της ΔΕΗ και παρέπεμψε στον Δήμο Βόλου.

Συνεργείο του Δήμου μετέβη άμεσα στο σχολείο, ωστόσο έως και προχθές Δευτέρα το μεσημέρι δεν κατάφερε να επιδιορθώσει τη βλάβη.

Χθες το πρωί το συνεργείο επέστρεψε μαζί με τεχνικούς της ΔΕΗ και για την επιδιόρθωση της βλάβης κρίθηκε αναγκαίο να βγουν εκτός λειτουργίας και οι τρεις φάσεις του ρεύματος.

Ολο το σχολικό συγκρότημα έμεινε χωρίς ρεύμα. Δεν λειτουργούσαν φώτα, τηλέφωνα, υπολογιστές, e – mail, ασανσέρ, με τα σχολεία και τη Δ.Δ.Ε. να προσπαθούν να δουλέψουν με προσωπικά μέσα, όπως τα κινητά τους, για να διεκπεραιώσουν γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Φασουράκη, τα μαθήματα έγιναν κανονικά με τον παραδοσιακό τρόπο απουσία τεχνολογικών μέσων.

Περίπου στις 12 το μεσημέρι επιδιορθώθηκε η βλάβη και τα σχολεία όσο και η Διεύθυνση επέστρεψαν στους ρυθμούς τους.

Οπως ανέφερε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται παρόμοιο πρόβλημα. Δείχνει μάλιστα να έχει και σταθερή… συχνότητα.

«Περίπου κάθε δύο χρόνια έχουμε μια τέτοια μεγάλη βλάβη, που δείχνει ότι απαιτούνται νέος εξοπλισμός και εκ βάθρων ανακαίνιση του συστήματος», σχολίασε ο κ. Σαβελίδης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου