ΤΟΠΙΚΑ

Φάρμακα με το… σταγονόμετρο

φάρμακα-με-το-σταγονόμετρο-313909

Με δυσκολία και καθημερινές προσπάθειες τα παρέχουν οι φαρμακοποιοί στους ασθενείς

Με το σταγονόμετρο παρέχουν στους ασθενείς τα αναγκαία, για κάθε περίπτωση, φάρμακα οι φαρμακοποιοί, με τον πρόεδρο του τοπικού συλλόγου να κάνει λόγο για ένα πρόβλημα που είναι γνωστό σε όλους, αλλά δεν έχει δοθεί ακόμη λύση.

«Το θέμα των ελλείψεων, όπως έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη, είναι μια μάστιγα. Είναι ένα μεγάλο ζήτημα για τη λειτουργία του φαρμακείου και αυτό που επιθυμούμε και θα έπρεπε να ισχύει, είναι οι εταιρείες να εξασφαλίζουν επάρκεια φαρμάκων προς φαρμακαποθήκες και προς τα φαρμακεία» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κώστας Ματσιόλης.

Ο ίδιος ανέφερε παράλληλα ότι στην πλατφόρμα του ΕΟΦ υπάρχουν ανά πάσα στιγμή αναρτημένες οι ελλείψεις που σημειώνονται πανελλαδικά, σύμφωνα με τα δεδομένα που προκύπτουν από τα φαρμακεία όλης της χώρας.

Παράλληλα, σημειώνονται κατά περιόδους ελλείψεις σε διάφορες κατηγορίες φαρμάκων, με τους φαρμακοποιούς να αναγκάζονται να προμηθεύονται απευθείας από τις φαρμακευτικές εταιρίες φάρμακα, καταβάλλοντας τοις μετρητοίς το αντίτιμο, για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.

Στον κατάλογο των φαρμάκων που είναι σε έλλειψη περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ενέσιμα για την οστεοπόρωση, ινσουλίνες, φάρμακα για τον διαβήτη, αντιπηκτικά, μυοχαλαρωτικά, βρογχοδιασταλικά, ψυχιατρικά, ηρεμιστικά και άλλα.

Ο πρόεδρος του τοπικού φαρμακευτικού συλλόγου κάνει λόγο για ένα πρόβλημα που παραμένει, δυσχεραίνοντας την καθημερινότητα των φαρμακοποιιών αλλά και των ασθενών, ενώ τονίζει παράλληλα ότι «πέραν αυτών υπάρχουν κατηγορίες φαρμάκων που παρουσιάζουν πρόσκαιρη έλλειψη την οποία δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει. Αρα ζούμε με μια βεβαιότητα στην εκτέλεση των συνταγών» είπε.

Ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου αποδίδει το πρόβλημα της διανομής φαρμάτων με το σταγονόμετρο στην προτεραιότητα που δίνεται στις εξαγωγές ενώ τονίζει ότι «ο φαρμακοποιός κάνει έναν τιτάνιο αγώνα για την εξεύρεση των φαρμάκων καθημερινά».

ΓΛ. ΥΔΡ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου