ΤΟΠΙΚΑ

Παρελθόν από τον πάγκο της Νίκης ο Γ. Ζαφειρούδης

παρελθόν-από-τον-πάγκο-της-νίκης-ο-γ-ζα-851206

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Νίκης αποτελεί από χθες ο Γιώργος Ζαφειρούδης. Ο έμπειρος τεχνικός αποχώρησε από την ομάδα μια αγωνιστική πριν την λήξη του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής μπάσκετ και δεν θα την συνοδέψει στο τελευταίο της παιχνίδι στην Κατερίνη. Οπως είχε γράψει ο «Ταχυδρόμος» την Κυριακή, δεν υπήρχε πιθανότητα ο Ζαφειρούδης να συνεχίσει στη Ν. Ιωνία. Είχε πάρει ήδη την απόφασή του και την είχε μάλιστα γνωστοποιήσει στην διοίκηση, μια και υπήρχε διαφορά στο οικονομικό και το σημαντικότερο: στην φιλοσοφία. Απλά το «διαζύγιο» ανάμεσα στις δυο πλευρές βγήκε λίγο νωρίτερα απ’ ότι αναμενόταν…
Ο πρώην τεχνικός της Νίκης, Γιώργος Ζαφειρούδης, δεν θέλησε να σχολιάσει το παραμικρό και να δώσει συνέχεια στο θέμα. Προτίμησε να σιωπήσει παρότι έδειχνε ενοχλημένος από την συμπεριφορά της διοίκησης, που ουσιαστικά τον ανάγκασε σε αποχώρηση. Ο ίδιος είχε πάρει την απόφασή του να μην είναι και τη νέα σεζόν στον πάγκο του συγκροτήματος της Ν. Ιωνίας, ωστόσο επιθυμούσε, όπως και κάθε σοβαρός επαγγελματίας προπονητής να ολοκληρώσει την αγωνιστική χρονιά. Το δικαίωμα αυτό του το στέρησε η διοίκηση που προχθές το βράδυ αποφάσισε στο συμβούλιο να διακόψει την συνεργασία τους, μερικές ημέρες πριν το φινάλε και να μην περιμένει μέχρι την Κυριακή, με την δικαιολογία οτι θέλει να αρχίσει να σχεδιάζει από νωρίς την επόμενη ημέρα.
Στο τελευταίο τους παιχνίδι οι κυανόλευκοι θα παραταχθούν κατά πάσα πιθανότητα με τον βοηθό του Απ. Καραμανώλη να εκτελεί χρέη προπονητή. Δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να κοουτσάρει ο Γιώργος Κοσμάτος, τεχνικός του εφηβικού τμήματος, που τη νέα σεζόν όπως όλα δείχνουν θα πάρει και επίσημα προαγωγή στο ανδρικό τμήμα.
Ο Γιώργος Ζαφειρούδης ήρθε στη Νίκη με παρακαταθήκη την θητεία του στην Α1, προκειμένου η ομάδα να μπορέσει να ξεπεράσει την Γ Εθνική. Οι λόγοι που δεν τα κατάφερε όμως δεν είναι μόνο αγωνιστικοί και το βάρος της αποτυχίας μοιράζεται σε πολλούς παράγοντες που δυσχέραιναν το έργο το δικό του και των παικτών. Γι’ αυτούς που γνωρίζουν, η αξία του δεν χωρά αμφισβήτηση, ενώ το γεγονός ότι πάντα έπαιρνε την ευθύνη επάνω του, σε όποια ήττα, αρνητική εξέλιξη και πιθανή ατυχία, είναι στα υπέρ της παρουσίας του.
Το έργο του στη Νίκη ολοκληρώθηκε με δεκατρείς νίκες και δώδεκα ήττες. Αφήνει την ομάδα στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Γ Εθνικής μπάσκετ και με μόλις επτά παίκτες στην σύνθεση της, με όσους δηλαδή ήταν αναγκασμένος να παλεύει τα παιχνίδια στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου