ΤΟΠΙΚΑ

Αίτηση για άδεια κατέθεσε ο Κουφοντίνας

αίτηση-για-άδεια-κατέθεσε-ο-κουφοντίν-352896

Το αίτημά του θα κριθεί από το συμβούλιο φυλακών

Νέα αίτηση για 4ήμερη άδεια κατέθεσε ο αρχιεκτελεστής της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» Δημήτρης Κουφοντίνας. Εχοντας συμπληρώσει το δίμηνο διάστημα για να έχει δικαίωμα κατάθεσης καινούργιου αιτήματος ο πολυισοβίτης άσκησε το δικαίωμά του και αναμένει να συνεδριάσει το πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών για να αποφασίσει.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου έχει απορρίψει τρεις φορές μέχρι σήμερα την χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, το γνωστό ως Λουκά της «17Ν».

Στην τελευταία του απόφαση είχε υιοθετήσει την εισήγηση της Εισαγγελέα περί μη ηθικής βελτίωσης του κρατούμενου.

Το εισαγγελικό σκεπτικό βασιζόταν στο σκεπτικό ότι ο πολυισοβίτης δεν έχει μεταμεληθεί παρά το γεγονός ότι ο νέος Κώδικας μετατρέπει σε πλημμέλημα αντί κακούργημα τη στάση που αποδόθηκε στον πολυισοβίτη της «17Ν» για επεισόδιο σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα του Κουφοντίνα επανακρίθηκε από το δικαστικό συμβούλιο μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που είχε αναιρέσει το προηγούμενο απορριπτικό βούλευμα του ίδιου δικαστικού συμβουλίου.

Επρόκειτο για την 7η κατά σειρά άδεια που αιτούταν να λάβει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια και 25χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε ισάριθμες δολοφονίες στο πλαίσιο της δράσης του ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν.

Δυο από τις άδειες που του είχαν χορηγηθεί είχαν δοθεί και από το συμβούλιο φυλακών Βόλου.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου