ΤΟΠΙΚΑ

Πλήρης έλεγχος οχημάτων της ΔΕΥΑΜΒ

πλήρης-έλεγχος-οχημάτων-της-δευαμβ-417544

Τοποθετούνται GPS σε 49 αυτοκίνητα, καταγράφοντας την κίνηση σε πραγματικό χρόνο

Τον πλήρη έλεγχο τουλάχιστον 40 οχημάτων της αποκτά η ΔΕΥΑΜΒ έως τον Οκτώβριο, οπότε και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και να έχει τεθεί σε λειτουργία η τηλεματική διαχείριση του στόλου της. Η υπηρεσία, την οποία ανέλαβε η εταιρεία iTrackServises ΕΠΕ, προϋπολογισμού 14.350 ευρώ σύμφωνα με χθεσινή απόφαση της διοίκησης της επιχείρησης, αναμένεται να λύσει τα χέρια της ΔΕΥΑΜΒ από μια σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών και την ίδια ώρα θα διασφαλίσει τη σωστή λειτουργία των συνεργείων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή λειτουργίας και συντήρησης υποδομών της ΔΕΥΑΜΒ, Μιλτιάδη Φαναριώτη, το σύστημα GPS θα εγκατασταθεί σε 40 οχήματα του στόλου της ΔΕΥΑΜΒ και θα λειτουργεί μέσω δορυφόρου. Μέσω του συστήματος, η διοίκηση θα γνωρίζει σε πραγματικό χρόνο πού βρίσκεται κάθε όχημα, τι δρομολόγιο ακολουθεί, με τι ταχύτητα κινείται ο οδηγός, αν έχει κάνει στάση και για πόση ώρα ακόμη και ποιος είναι ο οδηγός. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η σωστή λειτουργία των συνεργείων και είναι παρόμοιο με αυτό που έχει εγκατασταθεί στα οχήματα της Υπηρεσίας Καθαριότητας, αλλά και με αυτό με το οποίο δουλεύουν γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων.

Πέραν όμως τους πλήρους ελέγχου διασφαλίζεται και μια ακόμη διαδικασία για την οποία απαιτούνται σήμερα ολόκληρες εργατοώρες. Θα εκδίδεται αυτόματα δελτίο κίνησης κάθε οχήματος, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη πότε πρέπει να περάσει από συνεργείο για καθιερωμένο σέρβις, πότε λήγει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, πότε πρέπει να ανανεώσει το ΚΤΕΟ. Η έγκαιρη ειδοποίηση μάλιστα θα ανακουφίσει τη ΔΕΥΑΜΒ από τυχόν εκπρόθεσμες διαδικασίες και την επιβάρυνση προστίμων.

Λύση μετά από χρόνια

Λύση μετά από χρόνια δίνεται στη χωροθέτηση δεξαμενής για την υδροδότηση του οικισμού Σερβανάτες του Αγίου Λαυρεντίου.

Ο πρώην Δήμος Αρτέμιδος είχε κατασκευάσει μία δεξαμενή για τις ανάγκες ύδρευσης του οικισμού, σε ακίνητο 212τ.μ. το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Καραρούγκα και το οποίο όμως δεν ήταν δημοτικό, αλλά ιδιωτικό.

Με την ιδιοκτήτρια μάλιστα υπήρχαν δικαστικές εμπλοκές. Η ΔΕΥΑΜΒ είχε αποφασίσει και το 2015 να προχωρήσει σε αγορά του ακινήτου, όμως η μεταβίβαση δεν ολοκληρώθηκε.

Χθες το θέμα ήρθε εκ νέου επί τάπητος στο διοικητικό συμβούλιο. Αποφασίστηκε η αγορά του οικοπέδου έναντι ποσού 4.900 ευρώ προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί η δεξαμενή και να γίνεται απρόσκοπτα η υδροδότηση του οικισμού.

Στην ίδια συνεδρίαση η ΔΕΥΑΜΒ έκανε αποδοχή δωρεάς ακινήτου στη θέση «Πολίτη» στη Μακρινίτσα εμβαδού 102,64 τ.μ., ενώ αποφάσισε να προσφύγει κατά τριών αποφάσεων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, με βάση τις οποίες της επιβλήθηκαν πρόστιμα 2.000, 1.000 και 2.000 ευρώ για τη διοχέτευση λυμάτων στον Παγασητικό μετά από βλάβη σε αγωγό μεταφοράς λυμάτων.

Τέλος εγκρίθηκε παράταση έως 28/2/2020 για την ολοκλήρωση του master plan για τη διαχείριση των νερών μετά από αίτημα του αναδόχου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου