ΤΟΠΙΚΑ

Η γεωργία οδηγεί στον… τουρισμό

η-γεωργία-οδηγεί-στον-τουρισμό-485080

Εναλλακτικές δράσεις με επίκεντρο το τρενάκι Πηλίου, στο πλαίσιο προγράμματος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Εντονο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από νέους, αλλά και επαγγελματίες του τουρισμού για τις εναλλακτικές δράσεις, που οδηγούν στον αγροτουρισμό και την επαγγελματική εξέλιξη.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εναλλακτικός τουρισμός» της πρωτοβουλίας «Νέα γεωργία για τη νέα γενιά» το οποίο υλοποιείται από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και προσελκύει το ενδιαφέρον αρκετών, διοργανώνει πρωτότυπες εναλλακτικές δράσεις στον Βόλο.

Το πρόγραμμα είναι μια πρωτοβουλία για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα και υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το Πανεπιστήμιο Rutgers ηγείται αυτού του πολυετούς και πρωτοποριακού προγράμματος σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Οι δράσεις που θα διοργανωθούν από αύριο Τετάρτη 5 Ιουνίου έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου εντάσσονται στο project «Train My Brain», ως μια εναλλακτική πρόταση επίσκεψης στην περιοχή.

Προώθηση τουριστικού προϊόντος

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος οι σπουδαστές προετοιμάζουν ένα project που έχει τη μορφή ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος ή υπηρεσίας, έτοιμο προς διάθεση στην τουριστική αγορά. Ομάδα εκπαιδευόμενων, πτυχιούχοι διαφόρων ειδικοτήτων και επαγγελματίες από τον χώρο του τουρισμού, μαζί με τους εκπαιδευτές του προγράμματος, μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους και αξιοποιούν τις γνώσεις του προγράμματος, δουλεύοντας στο συγκεκριμένο project για να αναδείξουν τον Βόλο και την περιοχή του Πηλίου.

Οι δράσεις, που ξετυλίγονται θεματικά γύρω από το ιστορικό τρενάκι του Πηλίου, θα ξεκινήσουν αύριο Τετάρτη 5 Ιουνίου εντός της πόλης του Βόλου και θα συνεχιστούν την Παρασκευή 14 Ιουνίου στην διαδρομή Λεχωνίων – Μηλεών.

Το πρόγραμμα στο πλαίσιο του οποίου εντάσσεται η δράση, είναι μια πρωτοβουλία για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα και υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των δράσεων αρχίζει αύριο Τετάρτη 5 Ιουνίου με πολιτιστικό περίπατο που θα διαρκέσει από τις 18.00 έως τις 20.30 με σημείο συνάντησης το Μουσείο της Πόλης, Φερών 17 στον Βόλο.

Ο περίπατος ξεκινά από το Μουσείο της Πόλης του Βόλου, συνεχίζει στα Παλαιά, το Μουσείο Τελωνειακής Ιστορίας και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Βόλου. Η περιήγηση θα πραγματοποιηθεί με τη συμβολή των Γιάννη Κουτή προϊστάμενου του τμήματος Μουσείων της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και κ. Βασίλη Ράπτη τέως διευθυντή Τελωνείου Βόλου, υπεύθυνου για το Μουσείο Τελωνειακής Ιστορίας.

Επίσης προγραμματίζεται επίσκεψη στην έκθεση «Αίνιγμα Τζόρτζιο Ντε Κίρικο και Αλμπέρτο Σαβίνιο» από τις 19.30 έως 20.30. Σημείο συνάντησης είναι το Κέντρο Τέχνης «Τζόρτζιο Ντε Κίρικο», Μεταμορφώσεως 3 στον Βόλο.

Την περιήγηση θα πραγματοποιήσει η επιμελήτρια της έκθεσης Νικολέτα Τζάνη δρ. ιστορικός της τέχνης.

Η συμμετοχή στις αυριανές δράσεις είναι δωρεάν. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται διαδικτυακά στο bit.ly/TRAINMYBRAIN5.

Με τη λήξη των δράσεων θα πραγματοποιηθεί για τους συμμετέχοντες κλήρωση 4 εισιτηρίων (μετ’ επιστροφής) για το δεύτερο μέρος των δράσεων που θα πραγματοποιηθεί στη διαδρομή Λεχώνια – Μηλιές με το τρενάκι του Πηλίου στις 14 Ιουνίου.

Παράλληλη δράση

Είναι ήδη σε εξέλιξη ο πανελλήνιος διαγωνισμός ψηφιακής φωτογραφίας ΓΑΙΑΟΣΕ 2019, ο οποίος διοργανώνεται από τη ΓΑΙΑΟΣΕ και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας. Θέματα φωτογράφησης σιδηροδρομικά κτίρια και περιβάλλον, τρένο και κίνηση.

Οι ενδιαφερόμενοι που θα συμμετάσχουν στις δράσεις «Train My Brain» μπορούν εάν θέλουν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, να έχουν μαζί τις φωτογραφικές τους μηχανές και να φωτογραφήσουν τους σταθμούς των δράσεων και το μουσειακό τροχαίο εξοπλισμό που βρίσκεται σταθμευμένος στον περιβάλλοντα χώρο του σταθμού Βόλου.

Για τις αναλυτικές πληροφορίες του διαγωνισμού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το: http://bit.ly/GAIAOSE2019.

Συνδιοργανωτές και υποστηρικτές των δράσεων είναι οι ΓΑΙΑΟΣΕ, Διεύθυνση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών, Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο» – Διεύθυνση Πολιτισμού Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Μουσείο Τελωνειακής Ιστορίας – Τελωνείο Βόλου, Μουσείο της Πόλης του Βόλου, ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου