ΤΟΠΙΚΑ

Κολυνδρίνη: Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για νέες υποδομές στο Λιμάνι

κολυνδρίνη-δημιουργούμε-τις-προϋποθ-518305

Η απόκτηση ενός νέου γερανού που θα ενισχύσει τον εμπορευματικό τομέα του λιμανιού του Βόλου και η ένταξη στο ΕΣΠΑ έργων 3,5 εκατομμυρίων ευρώ που ήδη αξιοποιούνται από τον Οργανισμό Λιμένος ήταν το αντικείμενο σημερινής σύσκεψης που είχε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Β. Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη με το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος.

«Η συνεργασία ήταν αποδοτική σε σταθερή βάση, τόσο με τον κ. Τοζίδη όσο και με τον κ. Σταυριδόπουλο που συνεργαστήκαμε τα τελευταία χρόνια. Μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για νέες υποδομές και εκσυγχρονισμό των λιμενικών εγκαταστάσεων. Τα έργα είναι προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ και ο ΟΛΒ έτρεξε γρήγορα τις διαδικασίες ωρίμανσης των μελετών ώστε να ενταχθούν έργα αναβάθμισης στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Επίσης χρηματοδοτήσαμε και το σύστημα ασφάλειας, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε τα αποτελέσματα της προγραμματικής σύμβασης του ΟΛΒ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τις συνδυασμένες μεταφορές ώστε να εντάξουμε έργα υποδομής σε χρηματοδοτικά εργαλεία. Εμείς χρηματοδοτούμε πράξεις που συμβάλλουν στη συμπλήρωση / βελτίωση / αναβάθμιση των λιμένων του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) της Θεσσαλίας, ως ενίσχυση του αξιόπιστου και σύγχρονου δικτύου του εθνικού συστήματος μεταφορών. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με έργα που αφορούν σε αναβάθμιση – εκσυγχρονισμό και εγκαταστάσεις ασφάλειας των λιμενικών εγκαταστάσεων μας», ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης.

Το σύστημα ασφάλειας

Το σύστημα ασφάλειας που χρηματοδοτήθηκε με 1,2 εκατομμύρια ευρώ είναι καθοριστικής σημασίας έργο για τον λιμένα του Βόλου, που τον καθιστά ασφαλές, ελκυστικό, ανταγωνιστικό, ποιοτικό και φιλικό στους επισκέπτες, τους εργαζομένους και την τοπική κοινωνία. Η υλοποίηση του έργου δημιουργεί φυσικές και ηλεκτρονικές συνθήκες ασφαλείας για το λιμάνι του Βόλου, όπως ορίζονται από τους διεθνείς κανόνες ασφάλειας. Η αναβάθμιση της ασφάλειας των λιμενικών υποδομών αποτελεί κρίσιμο στοιχείο λειτουργίας του λιμένα Βόλου για την προστασία των εργαζομένων, της πόλης του Βόλου και των επωφελούμενων από αυτό, αλλά και γενικότερα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου