ΤΟΠΙΚΑ

Σ. Σαβελίδης: «Δεν υπάρχουν σχολικά καπνιστήρια»

σ-σαβελίδης-δεν-υπάρχουν-σχολικά-καπ-557142

Διαβεβαιώσεις ότι στα σχολεία της Μαγνησίας τηρείται ο αντικαπνιστικός νόμος και ότι σε κάθε περίπτωση το σχολικό περιβάλλον είναι προστατευμένο και λειτουργεί σαν πυρήνας προφύλαξης των νέων, παρέχει ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.

Οι διαβεβαιώσεις έρχονται στον απόηχο ανώνυμης καταγγελίας που όπως αναφέρει ο κ. Σαβελίδης κοινοποιήθηκε και στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας και αφορούσε σε δύο σχολικές μονάδες στην περιοχή στις οποίες έγινε έλεγχος χωρίς να διαπιστωθεί καμία παρέκκλιση.

Η ίδια καταγγελία κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία Βόλου, απ’ όπου την περασμένη Παρασκευή έγινε γνωστό ότι διατάχθηκε και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση για ένα γυμνάσιο και ένα λύκειο της περιοχής. Μάλιστα, μία ημέρα πριν ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ είχα καταγράψει αναστάτωση που προκλήθηκε σε σχολικό συγκρότημα στην πόλη, για εξωσχολικό που εντοπίστηκε εντός του προαυλίου, σε χώρο που έχει καθιερωθεί σαν… καπνιστήριο.

Σε ανακοίνωσή του πάντως ο κ. Σαβελίδης τονίζει ότι ούτε στις δύο σχολικές μονάδες για τις οποίες έγινε η καταγγελία ούτε σε άλλα σχολεία διαπιστώνονται παρεκκλίσεις μετά από τακτικούς ελέγχους στους οποίους προχωρά η υπηρεσία.

«Δημοσιογραφικές εκφράσεις όπως «μάστιγα το κάπνισμα σε σχολεία», «το γνωστό σε όλους καπνιστήριο», «σχολικά καπνιστήρια», δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να χαρακτηρίσουν τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μαγνησίας», τονίζει ο κ. Σαβελίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου