ΤΟΠΙΚΑ

«Θεριακλήδες» υπάλληλοι στο Νοσοκομείο Βόλου

θεριακλήδες-υπάλληλοι-στο-νοσοκομ-620447

Eφοδος της Αστυνομίας χθες το πρωί μετά από καταγγελία πολίτη

Ενώ το τελευταίο διάστημα έχουν σφίξει και πάλι τα «λουριά» όσον αφορά στην τήρηση της νομοθεσίας για το κάπνισμα, φαίνεται πως ορισμένων «το αφτί δεν ιδρώνει», ακόμη και αν πρόκειται για υπαλλήλους που εργάζονται σε δημόσιο νοσοκομείο, όπως στην προκειμένη περίπτωση στο Αχιλλοπούλειο, όπου το κάπνισμα θα έπρεπε να απαγορεύεται ούτως ή άλλως «διά ροπάλου».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, χθες νωρίς το μεσημέρι, αστυνομικοί έκαναν έφοδο για έλεγχο όχι μία, αλλά δύο φορές, μετά από τηλεφωνική καταγγελία που έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, σύμφωνα με την οποία υπάλληλοι που εργάζονται σε συγκεκριμένο τμήμα παροχής υγείας στο ισόγειο του κτιρίου κάπνιζαν. Την καταγγελία φέρεται να έκανε, όπως τουλάχιστον ενημερώθηκε η Αστυνομία, ασφαλισμένη που προσήλθε, όπως υποστήριξε η ίδια, για να υποβληθεί σε μία εξέταση και διαπίστωσε πως οι υπάλληλοι κάπνιζαν.

Οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν τηλεφωνικά για την καταγγελία δεν πίστευαν σ’ αυτό που άκουγαν. Αμέσως δόθηκε εντολή και ένα περιπολικό με δύο αστυνομικούς μετέβη στο Νοσοκομείο.

Ωστόσο και στις δύο φορές που έγινε έλεγχος από τους αστυνομικούς, που έφυγαν και επέστρεψαν ξανά μετά από λίγη ώρα στο Αχιλλοπούλειο, δεν διαπιστώθηκε παράβαση και για αυτό αποχώρησαν χωρίς να επιβληθεί κανένα πρόστιμο. Απευθύνθηκαν ωστόσο αυστηρές συστάσεις για την τήρηση της νομοθεσίας για το κάπνισμα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανώς στην ατμόσφαιρα ότι στον χώρο είχε προηγηθεί κάπνισμα.

Να σημειωθεί, πως το τελευταίο διάστημα έχουν επανέλθει οι έλεγχοι για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας. Τα πρόστιμα για τους καπνιστές ανέρχονται στα 50 ευρώ, ενώ για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στα 500 ευρώ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου