ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση Εισαγγελέα για τα σχολικά «καπνιστήρια» στον Βόλο

παρέμβαση-εισαγγελέα-για-τα-σχολικά-561426

Μετά από ανώνυμη καταγγελία – Μόλις χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ κατέγραψε περιστατικό σε σχολικό συγκρότημα, που έθεσε σε συναγερμό εκπαιδευτικούς

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Βόλου για το κάπνισμα στα σχολεία. Τα σχολικά καπνιστήρια, οι κρυφές γωνιές δηλαδή στις οποίες μαθητές πηγαίνουν στα διαλείμματα για να καπνίσουν, βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών μετά από ανώνυμη καταγγελία που αφορούσε σε ένα Γυμνάσιο και σε ένα Λύκειο της περιοχής.

Μόλις χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ κατέγραφε την αναστάτωση που προκλήθηκε σε σχολικό συγκρότημα στην πόλη, για εξωσχολικό που εντοπίστηκε εντός του προαυλίου, σε χώρο που έχει καθιερωθεί ως… καπνιστήριο. Ομάδα μαθητών την ώρα του διαλείμματος βρίσκονταν στον χώρο ακούγοντας μουσική από τις συσκευές των κινητών τους τηλεφώνων έχοντας άνεση με εξωσχολικό μεγαλύτερης ηλικίας που βρισκόταν επίσης στον χώρο και κάπνιζε τσιγάρο με άγνωστο περιεχόμενο.

Όπως κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ο διευθυντής της σχολικής μονάδας που εντόπισε την άγνωστη φυσιογνωμία ζήτησε να μάθει ποιος είναι ο «εισβολέας», ο οποίος φέρεται να απάντησε με θράσος και τράπηκε σε φυγή πηδώντας τα κάγκελα μόνο όταν ο εκπαιδευτικός απείλησε ότι θα καλέσει την Αστυνομία.

Γύρω από το περιστατικό έγινε μεγάλος ντόρος. Εκπαιδευτικοί αναφέρουν ότι τέτοια περιστατικά είναι καθημερινά στα σχολικά προαύλια όπου εισβάλλουν εξωσχολικοί που έρχονται σε επαφή με μαθητές. Πηδούν από τα κάγκελα και μπαίνουν μέσα στα σχολεία, κρατώντας σε διαρκή εγρήγορση τους εκπαιδευτικούς που στο παρελθόν έχουν έρθει αντιμέτωποι με περιστατικά διακινητών ναρκωτικών ουσιών που για να εισχωρήσουν στη νεολαία εγγράφονταν ως μαθητές σε σχολεία! Η προκαταρκτική σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αφορά τόσο στα παράνομα καπνιστήρια όσο και στην παρείσφρηση εξωσχολικών μέσα στα σχολεία.

Σύμφωνα με τον αντικαπνιστικό Νόμο, το κάπνισμα απαγορεύεται ρητώς στα σχολικά κτίρια, στα οποία θα πρέπει να είναι αναρτημένες υποχρεωτικές πινακίδες απαγόρευσης του τσιγάρου. Μάλιστα τα πρόστιμα είναι ιδιαίτερα τσουχτερά για τους παραβάτες που μπορεί να φθάσουν ακόμη και τις 2.000 ευρώ, ενώ ευθύνη φέρει και η διεύθυνση του εκάστοτε σχολείου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου