ΤΟΠΙΚΑ

Στρώνουν τραπέζι στο Ορφανοτροφείο Βόλου

στρώνουν-τραπέζι-στο-ορφανοτροφείο-β-606052

Μέλη της Ενωσης Μαγείρων Μαγνησίας θα ετοιμάσουν το μεσημεριανό και βραδινό γεύμα για τα παιδιά

Ενώνουν το μαγειρικό τους ταλέντο για καλό σκοπό τα μέλη της Ενωσης Μαγείρων Μαγνησίας, με αποδέκτες τα παιδιά του Ορφανοτροφείου. Ομάδα μελών της Ενωσης θα ετοιμάσει το γεύμα αγάπης, που θα προσφερθεί στα παιδιά μεθαύριο Παρασκευή 1 Μαρτίου, στέλνοντας το πιο δυνατό μήνυμα ελπίδας, με τη συνδρομή τοπικών επιχειρήσεων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Γνωστά για τις κοινωνικές τους ευαισθησίες τα μέλη της Ενωσης, μετά το δωρεάν γεύμα που ετοίμασαν για τους σιτιζόμενους στο «Δος Ημίν» του Αγίου Νικολάου Βόλου πριν από δύο χρόνια και τη συμμετοχή σε αλλεπάλληλες δράσεις που ακολούθησαν, συνεχίζουν με μια ακόμη συγκινητική πρωτοβουλία.

Η ιδέα ανήκει και αυτή τη φορά στον σεφ Δημήτρη Καλιάκη, πρόεδρο της Ενωσης Μαγείρων Μαγνησίας, ο οποίος υπενθυμίζει ότι «τα δύο τελευταία χρόνια συμμετέχουμε στο γεύμα που διοργανώνει ο Δήμος Βόλου την 23η Δεκεμβρίου στην πλατεία Αγίου Νικολάου».

Την πρωτοβουλία για το γεύμα αγάπης στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ορφανοτροφείο υποστηρίζουν έμπρακτα τοπικές επιχειρήσεις με τα προϊόντα τους.

Μέλη της τοπικής Ενωσης Μαγείρων θα βρίσκονται από τις 8.30 το πρωί μεθαύριο Παρασκευή στο Ορφανοτροφείο για να ετοιμάσουν με φροντίδα και μεράκι το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα των παιδιών.

Οπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Καλιάκης «το μεσημέρι θα παρασκευάσουμε 40 μερίδες φαγητού για τα παιδιά μαζί με τη διοίκηση και το προσωπικό και το βράδυ περίπου 35 μερίδες για βραδινό».

Το μενού αγάπης περιλαμβάνει μπριζόλες στη σχάρα με πατάτες τηγανιτές και μια πράσινη σαλάτα για το μεσημέρι, μαζί με γλυκές κρέπες για επιδόρπιο. «Για το βράδυ θα ετοιμάσουμε κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο και ρύζι με λαχανικά, σαλάτα με αγγούρι και ντομάτα και γλυκά από ζαχαροπλαστείο της περιοχής του Βόλου που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει. Θα υπάρχουν επίσης πίτσες και για το μεσημέρι και για το βράδυ από πιτσαρία του Βόλου, που επίσης θα συμμετέχει» υπογραμμίζει ο κ. Καλιάκης.

Τα μέλη της δραστήριας Ενωσης, που συμμετείχαν σε φιλανθρωπική δράση στο χωριό του Αη – Βασίλη στη διάρκεια των γιορτών, αναλαμβάνουν μια ακόμη κοινωνική πρωτοβουλία, στέλνοντας το μήνυμα ότι «προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε και με όποιον τρόπο μπορούμε εκείνους που έχουν ανάγκη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου