ΤΟΠΙΚΑ

Εκτός ελέγχου οι τιμές στα καύσιμα

εκτός-ελέγχου-οι-τιμές-στα-καύσιμα-452519

«Χρυσάφι» η αμόλυβδη και το πετρέλαιο θέρμανσης στο Βόλο αλλά και ολόκληρη τη Μαγνησία. Συνεχίζεται η ξέφρενη κούρσα στις τιμές των καυσίμων με το ένα ρεκόρ να σπάει το άλλο. Στο 1,798 ευρώ έφτασε η αμόλυβδη στο Βόλο , στο 1,805 ευρώ στη Σκιάθο!!! Ανάλογες τσουχτερές αυξήσεις συνοδεύουν και το ράλι της τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης, που μέσα στο Βόλο διατίθεται από χθες για 0,830 ευρώ, ενώ στη Σκιάθο 0,91 ευρώ.

Δεν προλαβαίνουν να αλλάζουν τιμές και πίνακες στα πρατήρια υγρών καυσίμων στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου και Νέας Ιωνίας, καθώς μέρα με τη μέρα συνεχίζεται το ξέφρενο ράλι με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση αφού και τις πιο κοντινές πλέον αποστάσεις υποχρεώνονται να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η ίδια κατάσταση ισχύει και για το πετρέλαιο θέρμανσης, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να προσπαθούν να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια προκειμένου να εφοδιαστούν με πετρέλαιο παρ’ όλες τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες μέρες.

Οι διαμαρτυρίες των πελατών είναι απόλυτα δικαιολογημένες, υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος των πρατηριούχων της Μαγνησίας Άγγελος Τσαβές, όμως όπως ο ίδιος τονίζει την ευθύνη για αυτό το «χαράτσι» χρεώνεται αποκλειστικά στις πετρελαϊκές εταιρίες.

Οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες και τα διυλιστήρια σύμφωνα με τους πρατηριούχους ανεφοδιάζουν τα πρατήρια με καύσιμα σε υψηλότερες τιμές, ενώ γενικότερα όπως τόνισε ο κ. Τσαβές πρέπει να μειωθεί ο φόρος ειδικής κατανάλωσης, επιμένουν οι πρατηριούχοι, που ωστόσο δεν εισακούγονται και το κόστος μετακυλίεται στον πελάτη.

«Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι οι καταναλωτές αγοράζουν τις βενζίνες και πετρέλαιο πολύ ακριβότερα, καθώς οι ενδεικτικές τιμές δεν είναι δεσμευτικές για τους βενζινοπώλες, με αποτέλεσμα η πραγματική τιμή των καυσίμων στο πρατήριο να είναι πολύ πιο πάνω από τις τιμές που ανακοινώνει το υπουργείο» παρατηρεί μάλιστα με δηκτικό τρόπο ο πρόεδρος των πρατηριούχων Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τους χθεσινούς πίνακες του Παρατηρητηρίου Τιμών του Υπουργείου Οικονομικών στα πρατήρια του Βόλου η τιμή της αμόλυβδης κινούνταν από 1,598 ευρώ μέχρι 1,798 ευρώ. Στη Νέα Ιωνία αντίστοιχα η αμόλυβδη πωλούνταν από 1,629 ευρώ μέχρι 1,768 ευρώ. Στην υπόλοιπη Μαγνησία η τιμή κυμαίνονταν από 1,598 ευρώ στις Μικροθήβες μέχρι 1,640 ευρώ στο Στεφανοβίκειο. Στη Σκιάθο η τιμή πέταξε στο 1,805 ευρώ.

Όσον αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης, οι τιμές του Υπουργείου Οικονομικών έχουν ως εξής: Στο Βόλο από 0,830 μέχρι 0,898 ευρώ, ενώ στην περιφέρεια της Μαγνησίας από 0,829 ευρώ μέχρι ,832 ευρώ. Στη Σκιάθο αντίστοιχα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης άγγιξε το 0,910 ευρώ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου