ΤΟΠΙΚΑ

Ξέφρενη κούρσα στις τιμές καυσίμων

ξέφρενη-κούρσα-στις-τιμές-καυσίμων-453308

Νέο ρεκόρ στην τιμή αμόλυβδης στο Βόλο και στις Σκιάθο. Συνεχίζεται το ράλι τιμών. Στα 1,660 ευρώ μέσο όρο πωλούνταν χθες η αμόλυβδη στο Πολεοδομικό συγκρότημα. Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης οι οδηγοί Ι.Χ και δικύκλων που δεν προφταίνουν να γεμίζουν ρεζερβουάρ. Μέχρι και 0,88 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης στο Βόλο. Χτύπησε κόκκινο η αμόλυβδη στη Σκιάθο που έφτασε στο 1,805 ευρώ.

Η ραγδαία αύξηση της τιμής στην αμόλυβδη ενεργοποιεί πλέον τα αντανακλαστικά των καταναλωτών. Πολλοί έχουν πλέον εγκαταλείψει τη χρήση του αυτοκινήτου μέσα στην πόλη και επιλέγουν δίκυκλα, Αστικό ή να κυκλοφορούν πεζή. Ο ανεφοδιασμός δε του ρεζερβουάρ δεν ξεπερνά σε ποσότητες ελάχιστα λίτρα ίσα- ίσα για να κυκλοφορεί το Ι.Χ

Η μείωση στην κατανάλωση προκαλεί αλυσιδωτές επιπτώσεις στη λειτουργία των πρατηρίων καθώς ο τζίρος καταγράφεται μειωμένος κατά 45 με 50%.,

Για μία ακόμη φορά εξάλλου οι αποκλίσεις από πρατήριο σε πρατήριο είναι σημαντικές και αναμένεται οι τιμές να εκτιναχτούν ακόμη περισσότερο εξαιτίας της κρίσης που έχει ξεσπάσει στη Λιβύη.

Χθες σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο Βόλο η τιμή της αμόλυβδης κυμαίνεται από 1,617 ευρώ μέχρι και 1,724 και μέσο όρο στα 1,660 ευρώ. Στο 1,805 πωλούνταν χθες η αμόλυβδη στην Σκιάθο.

Όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης χθες πρατήρια του Βόλου πωλούσαν πετρέλαιο θέρμανσης από 0,86 ευρώ μέχρι 0,88 ευρώ.

Το πετρέλαιο θέρμανσης για τους περισσότερους καταναλωτές έχει μετατραπεί σε είδος πολυτελείας και η προμήθειά του γίνεται με το «σταγονόμετρο», επιβεβαιώνοντας ότι η ασφυξία των νοικοκυριών, δυστυχώς, εξακολουθεί.

Η άνοδος των τιμών έχει προκαλέσει μείωση από 30% μέχρι και 50% και στις ποσότητες πετρελαίου που προμηθεύονται οι καταναλωτές που για την πλειοψηφία δεν ξεπερνούν τα 500 λίτρα στην καλύτερη περίπτωση και να φτάνουν μόλις τα 300 λίτρα σε φυσιολογικά επίπεδα.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου