ΤΟΠΙΚΑ

Αιχμές Ιγνάτιου κατά του Κράτους

αιχμές-ιγνάτιου-κατά-του-κράτους-835726

«Θέλουν να καταρρεύσουν τις σχέσεις Ορθοδοξίας – Ελληνισμού», δήλωσε

«Το Κράτος καταρρέει και θέλει να καταρρεύσει και τις σχέσεις ουσιαστικά της Ορθοδοξίας με τον Ελληνισμό».

Το αιχμηρό αυτό μήνυμα μετέφερε χθες, στο περιθώριο της εκδήλωσης της ΕΒΟΛ για την απονομή υποτροφιών σε φοιτητές, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Μετά την ανακοίνωση από τον πρόεδρο του Α.Σ. Βόλου της χορήγησης ποσού 2.300 ευρώ που συγκεντρώθηκαν από τον ναΐσκο που βρίσκεται δίπλα από την τοπική γαλακτοβιομηχανία στην τοπική Εκκλησία ο Μητροπολίτης Δημητριάδος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση αυτή, αλλά και πικρία.

«Μην κακομαθαίνετε τους ανθρώπους. Σε λίγο και οι ιερείς από τα κεριά θα ζούνε. Δυστυχώς. Όπως πάνε τα πράγματα, εκεί θα καταλήξουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά παίρνοντας τον λόγο.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «δόξα τω Θεώ, άνθρωποι που εργάζονται εδώ και μας προσφέρουν, έχουν λύσει το πρόβλημα».

Εντούτοις εξέφρασε την πικρία του που η τοπική Εκκλησία έχει ανάγκη από 6-7 χειροτονίες τον χρόνο και σήμερα το Κράτος καλύπτει μια έως δύο θέσεις, τα τελευταία 6 χρόνια.

«Καταλαβαίνετε τη διαφορά. Εύχεστε και προσεύχεστε να μην ισχύσουν αυτά τα οποία φημολογούνται ότι θα αλλάξει τελείως το καθεστώς. Δυστυχώς μας πήραν όλη την περιουσία, κατέρρευσε το Κράτος και θέλει να καταρρεύσει και τις σχέσεις ουσιαστικά Ορθοδοξίας και Ελληνισμού. Ελπίζω να μη συμβεί αυτό», προέτρεψε ο ίδιος.

K. M.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου