ΤΟΠΙΚΑ

Δεν έπεισε το Δικαστήριο ο 35χρονος που καταδιώχθηκε στο κέντρο του Βόλου

δεν-έπεισε-το-δικαστήριο-ο-35χρονος-που-835943

Στο Δικαστήριο ο κατηγορούμενος ζητούσε συγγνώμη λέγοντας ότι δεν θα ξαναπιάσει τιμόνι χωρίς δίπλωμα, όμως δεν έγινε πιστευτός

Συνολική ποινή φυλάκισης τριών μηνών μετατρεπόμενη προς πέντε ευρώ ημερησίως χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον 35χρονο Βολιώτη που αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε σήμα στάσης των αστυνομικών της ΔΙΑΣ επειδή δεν είχε δίπλωμα οδήγησης και καταδιώχτηκε στο κέντρο της πόλης.

Το Δικαστήριο δεν αποδέχτηκε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι δεν θα ξαναπασχολήσει τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές και ότι θα ξαναοδηγήσει αυτοκίνητο εφόσον έχει στα χέρια του όλα τα απαραίτητα έγγραφα, όπως δίπλωμα, άδεια, ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

«Πώς να σας πιστέψει το δικαστήριο όταν λέτε ότι στα 35χρόνια της ζωής σας έχετε κάνει χιλιάδες λάθη; Όταν φλερτάρετε με τα λάθη υπάρχει κίνδυνος κάποια στιγμή να πάτε φυλακή», είπε ο εισαγγελέας έδρας προτείνοντας την ενοχή του κατηγορουμένου.

Νωρίτερα ο κατηγορούμενος επεσήμαινε στο δικαστήριο ότι ήταν λάθος του που πήρε το αυτοκίνητο και οδήγησε.

«Εκείνη τη στιγμή είχα ένα τηλεφώνημα για εργασία και -σφάλμα μου- πήρα το αυτοκίνητο. Εάν σταματούσα στον έλεγχο, θα έπρεπε οι γονείς μου να πληρώσουν δεκάδες πρόστιμα. Όμως, εκείνοι έχουν προβλήματα και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Ζήτησα συγγνώμη από όλους τους αστυνομικούς. Δεν πρόκειται να πιάσω ξανά τιμόνι, εάν δεν έχω δίπλωμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικώς εάν έχει κάνει άλλα λάθη στα 35χρόνια της ζωής του, απάντησε ότι έχει κάνει χιλιάδες σφάλματα όμως είπε ότι δεν πρόκειται να ξαναπασχολήσει.

Μετά την καταδικαστική απόφαση του Αυτοφώρου για τα αδικήματα της απείθειας και της οδήγησης χωρίς δίπλωμα ο καταδικασθείς ζήτησε και έγινε δεκτό να ρυθμίσει την εξόφληση της ποινής του σε δόσεις. Το Δικαστήριο του όρισε να πληρώνει ισόποσες δόσεις μέχρι την αποπληρωμή της ποινής για δύο έτη.

«Σε κάθε δόση θα θυμάστε το λάθος που κάνατε για να συμμορφώνεστε», είπε ο εισαγγελέας έδρας ανακοινώνοντας την απόφαση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου