Υπό κατάληψη επτά σχολεία

υπό-κατάληψη-επτά-σχολεία-851206

 

Κλειστά παρέμειναν χθες επτά Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ στη Μαγνησία με τους μαθητές να αντιδρούν στις επερχόμενες αλλαγές στην εκπαίδευση. Οι μαθητές διαμαρτύρονται κυρίως για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων αλλά και για τη μείωση των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Ειδικότερα υπό κατάληψη τελούσαν τα 2ο και 6ο Λύκεια Βόλου, το 1ο Λύκειο Ν. Ιωνίας, το 7ο Γυμνάσιο Βόλου, τα Λύκεια Αγριάς και Αλμυρού και το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου.

Η αντίδραση των μαθητών στις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας για αλλαγές τόσο στα Γυμνάσια και Λύκεια, όσο και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δεν φαίνεται να εκτονώνεται.

Οι καταλήψεις σε σχολεία όλης της Μαγνησίας συνεχίζονται, ενώ οι μαθητές δηλώνουν πως οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα, μέχρι να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις της κεντρικής διοίκησης.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας από την πλευρά της τηρεί στάση αναμονής, ευελπιστώντας να εκτονωθεί το κύμα των καταλήψεων και να επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία τους.

Από τη Δευτέρα ωστόσο θα ξεκινήσει νέος γύρος συνελεύσεων στα σχολεία και οι μαθητές θα εκτιμήσουν τα αποτελέσματα των κινητοποιήσεών τους, ενώ θα αποφασίσουν τη στάση που θα κρατήσουν.

Από το ΣΑΣΒ

Στο μεταξύ τα μέλη του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Βόλου ανακοίνωσαν πως την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου θα προχωρήσουν σε πολύμορφες κινητοποιήσεις. Θα πραγματοποιήσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς φορείς, ενώ στις 21 Φεβρουαρίου καλούν τα 15μελή των σχολείων του Βόλου να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες. Τέλος το ΣΑΣΒ ανακοίνωσε πως συμμετέχει στην απεργία στις 23 Φεβρουαρίου μαζί με το ΠΑΜΕ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου