Το 2011 ταραχώδες για την Παιδεία

το-2011-ταραχώδες-για-την-παιδεία-465718

Μετά από δύο εβδομάδες διακοπών άνοιξαν χθες τις πύλες τους τα σχολεία όλης της Μαγνησίας. Σύμφωνα με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δεν διαπιστώθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων, αν και η νέα χρονιά προβλέπεται ιδιαίτερα θυελλώδης. Το πρώτο βήμα κάνει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, η οποία την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου θα αποκλείσει τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού με τους συνδικαλιστές να διαμαρτύρονται για τις επερχόμενες συγχωνεύσεις σχολείων.

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε το 2011 για τα σχολεία της Μαγνησίας. Μετά από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί επέστρεψαν χθες στις αίθουσες διδασκαλίας.

Η πρώτη ημέρα κύλησε χωρίς προβλήματα, ενώ δεν αναφέρθηκε καμία ζημιά στους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού.

Παρ’ όλα αυτά σύμφωνα και με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιάννη Παπαϊωάννου το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται πολλές εξελίξεις.

«Τις επόμενες ημέρες θα αποστείλουμε στην Περιφέρεια τις προτάσεις των Διευθυντών των σχολείων και της Διεύθυνσης για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, όπως μας ζητήθηκε. Έπειτα θα πρέπει να περιμένουμε τις ενδεχόμενες εξελίξεις στο θέμα των συγχωνεύσεων των σχολείων, αλλά και των γραφείων στη Διεύθυνση. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι de facto. Όλοι αναμένουμε», σχολίασε ο κ. Παπαϊωάννου.

Αποκλείει η ΕΛΜΕ την Τετάρτη

τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας

Θερμό αναμένεται να είναι το νέο έτος για τους εκπαιδευτικούς. Η πρώτη κινητοποίηση έρχεται από την ΕΛΜΕ Μαγνησίας, με τους εκπαιδευτικούς να έχουν λάβει απόφαση για αποκλεισμό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συγχωνεύσεις σχολείων.

Ειδικότερα, στις 22 Δεκεμβρίου 2010 και μετά από πρόταση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα συνάντηση συντονισμού των ΕΛΜΕ της Θεσσαλίας.

Εκεί παραβρέθηκαν συνδικαλιστές από τις ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Λάρισας και Καρδίτσας.

Το αντικείμενο της συνάντησης ήταν η κλιμάκωση της δράσης για την αντιμετώπιση των καίριων προβλημάτων της εκπαίδευσης και κυρίως των δύο «νεότευκτων» προβλημάτων, δηλαδή των επερχόμενων συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων και των μετακινήσεων εκπαιδευτικών από νομό σε νομό χωρίς αίτησή τους.

Η συνάντηση είχε σαν αποτέλεσμα τη συγκρότηση προτάσεων για συντονισμένη δράση στις 14 Ιανουαρίου, μέρα η οποία προτάθηκε από την ΟΛΜΕ σαν μέρα αγώνα εναντίον των συγχωνεύσεων σχολείων.

Συγκεκριμένα, η πρόταση αναφέρεται στο συμβολικό αποκλεισμό των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας της Θεσσαλίας, άρα και της Μαγνησίας, για τις τρεις πρώτες εργάσιμες ώρες και κατόπιν το συμβολικό αποκλεισμό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας από εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα μετακινηθούν στη Λάρισα ειδικά γι’ αυτό το σκοπό.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου