ΤΟΠΙΚΑ

Ανετη επικράτηση του Γ. Μιχελή

ανετη-επικράτηση-του-γ-μιχελή-482242

Τερμάτισε πρώτος
Με -5,28% από τον ανθυποψήφιό του Χρήστου Βασιλούδη, νυν δημάρχου Σκοπέλου, ξεκίνησε την κούρσα του δεύτερου γύρου των εκλογών ο Γιώργος Μιχελής. Ωστόσο κατάφερε να ψαλιδίσει τη διαφορά και να τερματίσει πρώτος.
 
Σε νέα χέρια η σκυτάλη
Αλλαγή σκυτάλης στο Δήμο Σκοπέλου. Το νήμα έκοψε πρώτος ο Γιώργος Μιχελής, επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία-όραμα-στρατηγική» με ποσοστό 55,15%. Συγκριτικά με τον πρώτο γύρο, οπότε έλαβε ποσοστό 28,79% (949 ψήφους), ο νέος δήμαρχος συγκέντρωσε στο πρόσωπό του επιπλέον 688 ψήφους.
 
Στον Χρήστο Βασιλούδη, επικεφαλής του συνδυασμού επικεφαλής της «Δημοτικής Υπέρβασης», ο οποίος προηγούνταν στον πρώτο γύρο με 34,07% και 1.123 ψήφους, τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου του έδωσαν συν 208 ψήφους.
 
 
Σε ενθουσιώδες κλίμα, με βεγγαλικά, τραγούδια και χορούς έγινε δεκτό το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Σκοπέλου, καθώς εκατοντάδες κάτοικοι του νησιού έσπευσαν να συγχαρούν τον νικητή των εκλογών Γιώργο Μιχελή. Τόσο στη Γλώσσα, τόπο καταγωγής του κ. Μιχελή, όσο και στη Σκόπελο, οι πανηγυρισμοί ξεκίνησαν αμέσως μόλις εδραιώθηκε η διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου υποψηφίου. Μιλώντας στον «Τ» ο νικητής της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης δήλωσε μεταξύ άλλων «ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο που με τίμησε και θα είμαι δήμαρχος όλης της Σκοπέλου, υποστηρίζοντας έμπρακτα την ενότητα». Όπως επεσήμανε παράλληλα ο κ. Μιχελής «θα δώσουμε στη Σκόπελο την ταυτότητα που της ανήκει, προκειμένου να γίνει ένας διεθνής προορισμός, απ’ όλο τον κόσμο για όλες τις εποχές του χρόνου, παράλληλα με την ανάδειξη της εξαιρετικής πρωτογενούς παραγωγής που έχουμε στη Σκόπελο».
Ο  νεοεκλεγείς δήμαρχος Σκοπέλου απηύθυνε σε όλους κάλεσμα συστράτευσης για το καλό του νησιού, λέγοντας χαρακτηριστικά «θα δημιουργήσουμε διαπαραταξιακές επιτροπές στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και θα καλέσουμε όλες τις παρατάξεις να βοηθήσουν σε αυτό. Επίσης, προσέθεσε ο ίδιος, θα δημιουργήσουμε παρατηρητήριο τουρισμού, για να σχεδιάζουμε την τουριστική πολιτική, καθώς και γραφείο εθελοντισμού στο Δήμο,  για να ’ρθούν και να εργαστούν όλοι οι εθελοντές». Όλα τα παραπάνω θα συνδυαστούν με «επενδύσεις προσανατολισμένες στον τουρισμό και νομίζω ότι όλα θα συμβάλουν στην επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος» κατέληξε ο κ. Μιχελής.
 
 «Η Σκόπελος ήθελε αλλαγή» 
Ο Χρήστος Βασιλούδης, ο οποίος κατέλαβε τελικά τη δεύτερη θέση στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση, ευχήθηκε καλή θητεία στον νέο δήμαρχο. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «ευχαριστούμε πάρα πολύ όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους.
Η Σκόπελος ήθελε αλλαγή, επέλεξε τον κ. Μιχελή και του ευχόμαστε να είναι καλορίζικος και καλή δουλειά». Παράλληλα ο κ. Βασιλούδης υπογράμμισε ότι είναι πάντα υπέρ της συνεργασίας για το καλό της Σκοπέλου.
 
 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου