ΤΟΠΙΚΑ

Επείγον αίτημα χρηματοδότησης

επείγον-αίτημα-χρηματοδότησης-502707

Η άμεση εξασφάλιση πιστώσεων ύψους 200.000 ευρώ, προκειμένου να επιλυθούν τα αλυσιδωτά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Σκοπέλου συνεπεία των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν πρόσφατα το νησί, και ο χαρακτηρισμός του ως πλημμυρόπληκτης περιοχής, είναι το αίτημα που διατυπώνεται εγγράφως σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Στην επιστολή που συνέταξε ο δήμαρχος Σκοπέλου κ. Χρήστος Βασιλούδης επισημαίνεται ότι «πλημμύρισαν πολλές ιδιοκτησίες και καταστράφηκε ο εξοπλισμός τους, στους οικισμούς του Πανόρμου, του Αγνώντα και της Σκοπέλου, καθώς και στις περιοχές του Σταφύλου, του Αγίου Τρύφωνα και του Αγίου Αρτεμίου». Πολλά σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται παράλληλα «σε όλο το αγροτικό και δασικό οδικό δίκτυο, το οποίο ήδη είχε συντηρηθεί κατά τη διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου τρεις φορές, μετά από έντονες βροχοπτώσεις, οι χωματόδρομοι έγιναν ακατάλληλοι για την κυκλοφορία των οχημάτων».

Στην επιστολή του δημάρχου Σκοπέλου που κοινοποιήθηκε και στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι «αποκλείσθηκαν οι περιοχές Αγ. Κωνσταντίνος, Αγ. Αρτέμιος, Λιμνονάρι και τμήμα του οικισμού Πανόρμου, στις οποίες υπάρχουν μόνιμες και εξοχικές κατοικίες, καθώς και πολλά τουριστικά καταλύματα, εκ των οποίων τα περισσότερα παρουσιάζουν υψηλό ποσοστό πληρότητας λόγω του ότι η τουριστική περίοδος δεν έχει ακόμη τελειώσει». Σημειωτέον δε ότι «πολλές πινακίδες σήμανσης οδών του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και το δίκτυο δημοτικού ηλεκτροφωτισμού έχουν καταστραφεί και στο επαρχιακό δίκτυο σημειώθηκε μεταφορά φερτών υλών και κλαδιών σε πολύ μεγάλο βαθμό επί του οδοστρώματος».

Συνεπεία των προαναφερθέντων, το αίτημα του δημάρχου Σκοπέλου προς τους άνωθεν κρατούντες είναι «οι άμεσες ενέργειές τους, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη πίστωση για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών, οι οποίες εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο ποσό των 200.000 ευρώ». Το ζητούμενο, κατά συνέπεια, είναι «η χρηματοδότηση έργων που περιλαμβάνουν την οριοθέτηση και διευθέτηση ρεμάτων, την εγκατάσταση αγωγών απορροής όμβριων υδάτων, την ασφαλτόστρωση-τσιμεντόστρωση και κατασκευή τεχνικών έργων, ώστε να επιλυθούν οριστικά κάποια από τα ανωτέρω προβλήματα, αφού το κόστος για τον καθαρισμό των οδών και την αποκατάσταση της βατότητας από τις εν λόγω ζημιές είναι υψηλό».

Το παραπάνω αίτημα καθίσταται επιτακτικό, με πλήρη επίγνωση στην οικονομική κατάσταση της χώρας, δεδομένου του γεγονότος ότι το νησί της Σκοπέλου «αποτελεί τουριστική περιοχή με πολλούς ξένους επισκέπτες, οι οποίοι βρίσκονται ακόμη στο νησί και με μια πολύ δύσκολη τουριστική περίοδο, στην οποία απαιτήθηκε η αποκατάσταση του οδικού δικτύου τέσσερις φορές» όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλούδης.

Αναφορά Παύλου Μαρκάκη για χρηματοδότηση του δήμου Σκοπέλου

Το αίτημα του Δήμου Σκοπέλου για χρηματοδότηση με ποσό 200.000 ευρώ προκειμένου να αποκατασταθούν οι σοβαρές ζημιές που προκάλεσε στο νησί η καταιγίδα της 11ης Σεπτεμβρίου, στηρίζει ο βουλευτής Μαγνησίας του ΛΑΟΣ κ. Παύλος Μαρκάκης ο οποίος κατέθεσε αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών.

Όπως επισημαίνει, η πρόσφατη σφοδρή καταιγίδα προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στο αγροτικό, επαρχιακό και δασικό δίκτυο του νησιού, σε ιδιοκτησίες και εξοπλισμούς, σε τουριστικά καταλύματα και σημάνσεις.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου