ΤΟΠΙΚΑ

Ενταση για την αξιολόγηση των εργαζομένων στο Περιφερειακό Συμβούλιο

ενταση-για-την-αξιολόγηση-των-εργαζομ-258698

Ενταση επικράτησε στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Το Σώμα καταψήφισε τις προτάσεις που έφερε προς συζήτηση η Λαϊκή Συσπείρωση για την αξιολόγηση και για την προστασία των εργατικών λαϊκών σπιτιών από τις κατασχέσεις.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να συγκροτηθούν τριμελείς επιτροπές, οι οποίες θα αναλάβουν να συντάξουν ψηφίσματα και για τα δύο θέματα, διασφαλίζοντας τη σύγκλιση απόψεων.

Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Περιφέρεια, Χρήστος Μάρκου, ο οποίος εξέφρασε τη διαμαρτυρία των εργαζομένων για σειρά παραλείψεων για την κατάρτιση του νέου Οργανισμού, και τόνισε ότι ο σύλλογος θα καταγγείλει τη σύμβαση με την εταιρεία.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάσος Τσαπλές, υπεραμύνθηκε των προτάσεων της παράταξής του. «Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν πληγεί σημαντικά από τις αντιλαϊκές πολιτικές των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων και μνημονίων, έχοντας τεράστιες ελλείψεις προσωπικού πλήρους και μόνιμης εργασίας, και θα περιέλθουν σε χειρότερη θέση με απολύσεις μέσω αξιολόγησης.

Πώς επομένως θα αξιολογηθούν οι εργαζόμενοι όταν υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις μόνιμου προσωπικού, όταν έχουν μειωθεί σημαντικά οι μισθοί τους, με τσακισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, και ελλείψεις σε εξοπλισμό και μέσα, που δεν θα πιάνουν τους στόχους στην εργασία τους;» διερωτήθηκε.

Ο ίδιος είπε ότι «διεκδικούμε πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες των περιφερειών και δήμων. Μεταξύ άλλων, σημείωσε, ότι: «λέμε Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, στις ΜΚΟ, στις ΚΟΙΝΣΕΠ και στις ΣΔΙΤ».

Παίρνοντας τον λόγο, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός διερωτήθηκε τι νόημα θα έχει η έκδοση ενός ψηφίσματος, όταν το 70% των εργαζομένων συμμετείχε στη διαδικασία της αξιολόγησης.

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις ΜΚΟ, τις ΑΚΟΙΝΣΕΠ και τις Συνεργασίες Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα προκάλεσε έντονες διαφωνίες και από άλλες παρατάξεις που εξέφρασαν τις ενστάσεις τους.

Τελικά αποφασίστηκε να συγκροτηθεί επιτροπή, όπως και για το θέμα για τις κατασχέσεις εργατικών κατοικιών, για το οποίο έχουν προηγηθεί άλλα δύο ψηφίσματα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, πρότεινε και έγινε δεκτό να εκδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας για τα κενά στα σχολεία της Περιφέρειας με αφορμή τις ελλείψεις στις Σποράδες, θέμα για το οποίο έχει ήδη παρέμβει με επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου