ΤΟΠΙΚΑ

Συμβολική κατάληψη στο ΙΚΑ Βόλου

συμβολική-κατάληψη-στο-ικα-βόλου-288293

Μόνο 22 υπάλληλοι του ΙΚΑ στον Βόλο τάχθηκαν υπέρ της αξιολόγησης που προωθεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους 88 συναδέλφους τους, οι οποίοι αποφάσισαν να απέχουν διαφωνώντας κάθετα και οριζόντια με τα όσα προβλέπει η επίμαχη τροπολογία. Χθες, στο πλαίσιο απόφασης που πήρε η γενική συνέλευση, οι εργαζόμενοι στο πρώην ΙΚΑ -νυν ΕΦΚΑ- έκαναν δίωρη κατάληψη σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Από τις 7 μέχρι και τις 9π.μ., εξαιτίας της κατάληψης, δεν έγινε καμία συναλλαγή.

«Με τη συγκεκριμένη τροπολογία ουσιαστικά παρεμβαίνει στη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος, καταστρατηγεί τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και ιδιαίτερα το δικαίωμα στην απεργία, θεσμοθετώντας για πρώτη φορά ποινές και διακρίσεις σε βάρος των απεργών», τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας Μαρία Κότινα, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για τη στάση της.

Το επόμενο βήμα για τους υπαλλήλους του πρώην ΙΚΑ που αντιδρούν, είναι η συμπλήρωση της δήλωσης συμμετοχής στην απεργία/αποχή της ΑΔΕΔΥ, γεγονός που σηματοδοτεί και την καθολική τους άρνηση να παραλάβουν και να καταθέσουν το φύλλο αξιολόγησης.

«Οφείλουμε να μην ξεχνάμε πως πέρα από τη συγκεκριμένη τροπολογία και οποιοδήποτε άλλο πλαίσιο διαφωνίας μας, αξιολόγηση σημαίνει ότι: Οι φάκελοι των εργαζόμενων θα κουβαλούν για ολόκληρο τον εργασιακό τους βίο τους χαρακτηρισμούς «επαρκής», «μέτριος», «ανεπαρκής» και «ακατάλληλος», δημιουργώντας μια δεξαμενή «προβληματικών» υπαλλήλων, όπου ανά πάσα στιγμή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί «κατά το δοκούν» από οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία. Σημαίνει δηλαδή προετοιμασία του εδάφους γι’ αργότερα, όταν απαιτηθεί η «θυσία» κάποιων χιλιάδων εργαζομένων για το κλείσιμο μιας επόμενης αξιολόγησης του μνημονιακού προγράμματος ή μιας επόμενης μνημονιακής σύμβασης», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Κότινα, εκφράζοντας την εκτίμηση πως η κυβέρνηση και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα υποχρεωθούν σύντομα σε αναδίπλωση, μετά τη σθεναρή αντίσταση που προβάλει το μεγαλύτερο τμήμα του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου