ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση σε ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ από το ΠΑΜΕ Μαγνησίας για την αξιολόγηση

επίθεση-σε-πασκε-και-δακε-από-το-παμε-μα-274739

Επίθεση σε ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ του δημοσίου τομέα στον νομό Μαγνησίας εξαπολύει το ΠΑΜΕ Μαγνησίας, καταγγέλλοντας πως δύο στελέχη των παραπάνω συνδικαλιστικών παρατάξεων αποδέχτηκαν να εφαρμόσουν την αξιολόγηση.

Ο πρώτος -σύμφωνα με το ΠΑΜΕ- αξιολογήθηκε, ενώ ο δεύτερος ως προϊστάμενος αξιολογητής αξιολόγησε τους υφισταμένους του. «Πρόκειται για τον ορισμό της σύμπραξης με την κυβέρνηση. Όχι μόνο δεν κουνούν το μικρό τους δαχτυλάκι για να οργανωθούν οι αγώνες των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά βάζουν τρικλοποδιές, τους υπονομεύουν», σημειώνει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του. «Αναντίρρητα, το πρόβλημα είναι πολιτικό. Η βασική αιτία είναι στη λογική της ενσωμάτωσης κατεύθυνση της πλειοψηφίας στην ηγεσίατου συνδικαλιστικού κινήματος (στην κυρίαρχη δομή του). Η θέση και η στάση μας απέναντι στην αξιολόγηση έχει να κάνει με το περιεχόμενο και τους σκοπούς που αυτή υπηρετεί. Δεν είμαστε γενικά ενάντια στην αξιολόγηση αλλά ενάντια στο συγκεκριμένο περιεχόμενο, στους σκοπούς και στις επιδιώξεις που προωθεί το ταξικό κράτος μέσω της “αξιολόγησης”».

Συνεχίζοντας το ΠΑΜΕ Μαγνησίας υπογραμμίζει πως δεν παραγνωρίζει ότι υπάρχουν προβλήματα απόδοσης στην εργασία κάποιων δημοσίων υπαλλήλων, τα οποία όμως εκτιμά ότι μπορεί να αντιμετωπιστούν με το αντίστοιχο θεσμικό – νομικό πλαίσιο.

«Εμείς θεωρούμε ότι ο δημόσιος υπάλληλος πρέπει να είναι σωστός και αποδοτικός στη δουλειά του. Όμως, άλλο πράγμα είναι αυτό και άλλο η απόδοση αυτή να συνδέεται με την αξιολόγηση, με την περικοπή μισθού, την κινητικότητα και τις απολύσεις. Πρώτοι απ’ όλους εμείς επιβραβεύουμε όλους εκείνους τους συναδέλφους, π.χ. τους νοσηλευτές και τους γιατρούς που κόντρα σε κάθε δυσκολία είναι δίπλα στους ασθενείς τους, τον δάσκαλο, τον παιδαγωγό που δίνει τη μάχη, κόντρα στις μεγάλες ταξικές ανισότητες, να μορφωθούν όλα τα παιδιά», σημειώνεται χαρακτηριστικά το ΠΑΜΕ, καλώντας όλους τους δημοσίους υπαλλήλους να μπλοκάρουν τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου