Εισαγγελέας για μπάζα στα Χάνια Πηλίου

Τελευταία ενημέρωση: 2017-10-18, 18:56:56
(φωτό αρχείου)
Εισαγγελέας για μπάζα στα Χάνια Πηλίου

Προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε με εισαγγελική εντολή για το πώς και από ποιους προκλήθηκε ρύπανση περιβάλλοντος με μπάζα σε ρέμα στα Χάνια Πηλίου. Η προκαταρκτική εξέταση, μετά από δημοσίευμα, ανατέθηκε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας. Στο μεταξύ, σε αυτοψία στο σημείο προχώρησε χθες κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, αναφέροντας: «Μετά από δημοσιεύματα τοπικής εφημερίδας, σχετικά με ρύπανση από μπάζα και σκουπίδια σε ρέμα και δάσος στα Χάνια Πηλίου, το μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Στέλιος Λημνιός μετέβη εκεί με σκοπό να κάνει αυτοψία για επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων. Μόλις όμως έφτασε στο δάσος, πάνω και πίσω από τον Πηλέα αντίκρισε φωτιά την οποία είχαν βάλει άγνωστοι για να κάψουν πλαστικά, χαρτόνια και άλλα εύφλεκτα οικοδομικά υλικά. Αμέσως επενέβη να καταστείλει τη φωτιά με χρήση χώματος και κλαδιών.

Στη συνέχεια ανακάλυψε ότι είχαν ριφθεί μπάζα και διάφορα άλλα υλικά σε διάφορα σημεία του δάσους και παρακείμενου ρέματος. Από τα σημεία αυτά ελήφθησαν φωτογραφίες. Μάλιστα, κάτω από τσουβάλια με μπάζα βρέθηκε και ανασύρθηκε πινακίδα επιχείρησης της περιοχής.

Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από φόβο αναζωπύρωσης της φωτιάς. Με την άφιξη του πυροσβεστικού οχήματος η φωτιά σβήστηκε ασφαλώς.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας θεωρεί ότι τέτοιες ενέργειες κακοποιούν το ιδιαιτέρου φυσικού κάλους περιβάλλον του Πηλίου και είναι καταδικαστέες και ποινικά κολάσιμες».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
7
=