ΤΟΠΙΚΑ

Θα αποτύχει η επιχείρηση συγκάλυψης

θα-αποτύχει-η-επιχείρηση-συγκάλυψης-851206

Επικρίσεις κατά του πρωθυπουργού ότι “ηγείται της επιχείρησης συγκάλυψης του σκανδάλου των ομολόγων” διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου.
Παράλληλα, ο κ. Ευθυμίου κατηγόρησε τον κ. Γ. Αλογοσκούφη για προσπάθεια παρέμβασης στη Δικαιοσύνη και τον κ. Σ. Τσιτουρίδη ότι επιχείρησε με ψεύδη να συκοφαντήσει το ΠΑΣΟΚ.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σε χθεσινές του δηλώσεις κατηγόρησε συλλήβδην την κυβέρνηση ότι “επιχειρεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο των ομολόγων και την ενοχή των στελεχών της” και πρόσθεσε ότι η “επιχείρηση συγκάλυψης θα αποτύχει”, καθώς και ότι “το αίτημα “φέρτε πίσω τα λεφτά στα Ταμεία” δεν μπορεί να παρακαμφθεί”.
Ο κ. Ευθυμίου κάλεσε τον Υπουργό Οικονομίας “να μιλήσει για την ταμπακιέρα, για τη λεηλασία των Ταμείων μέσω των δομημένων προϊόντων, και για το σύστημα των προμηθειών των ημετέρων, των γαλάζιων παιδιών”.
Επίσης, ανέφερε ότι τα στελέχη των χρηματιστηριακών εταιριών που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι “γαλάζια παιδιά” και φίλοι του κ. Αλογοσκούφη.
Η χθεσινή συνέντευξη του υπουργού Οικονομίας, χαρακτηρίστηκε από τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ ως έναρξη της επιχείρησης συγκάλυψης, ενώ ο κ. Ευθυμίου τόνισε ότι οι δηλώσεις του κ. Αλογοσκούφη δημιουργούν μείζονα ζητήματα.
Ειδικότερα, είπε ότι οι δηλώσεις του υπουργού πως δεν δημιουργείται θέμα νομιμότητας στην αγορά δομημένων ομολόγων, συνιστούν παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, εκτός αν, όπως είπε ο κ. Ευθυμίου, ο κ. Αλογοσκούφης έχει χαράξει ήδη την υπερασπιστική του γραμμή ως απολογούμενος.
Ο νομοθέτης, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, δεν ήθελε να γίνεται τζόγος με τα αποθεματικά των Ταμείων και προδήλως τίθεται θέμα παραβίασης της νομιμότητας.
Χαρακτήρισε τα δομημένα ομόλογα ως επενδύσεις υψηλού ρίσκου, επικαλούμενος σχετική δήλωση του υπουργού Οικονομίας στις 20 Μαρτίου.
Ανέφερε επίσης ότι ο κ. Αλογοσκούφης περιορίζοντας την ευθύνη μόνο στη σκοπιμότητα της αγοράς των ομολόγων μεταθέτει τη διερεύνηση των αστικών και ποινικών ευθυνών, μετά το χρόνο της κακουργηματικής παραγραφής. Αυτό, κατά τον κ. Ευθυμίου, ερμηνεύεται ως επιχείρηση υπαγόρευσης της αθωωτικής βάσης στη δικαιοσύνη.
Οπως επίσης, τόνισε ο κ. Ευθυμίου, ο Υπουργός Οικονομίας είναι συμμέτοχος και ελεγχόμενος στο σκάνδαλο των Ταμείων και δεν μπορεί να αθωώνει ούτε τον εαυτό του, ούτε άλλους.
Ερωτηθείς σχετικά με δηλώσεις του τέως προέδρου της ΝΔ κ. Μ. Εβερτ σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι αν υπάρχουν ευθύνες αυτές βρίσκονται στο Υπουργείο Εργασίας, ο κ. Ευθυμίου απάντησε κάνοντας λόγο για αλληλοκαρφώματα μεταξύ των στελεχών της ΝΔ. Και πρόσθεσε ότι η πολιτική ευθύνη ούτε επιμερίζεται ούτε τεμαχίζεται, είναι ενιαία και συνολική.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Απασχόλησης στη ΝΕΤ τον κατηγόρησε ότι επιδόθηκε “με πρωτοφανή πολιτική χυδαιότητα σε μια συκοφαντική επιχείρηση ψεύδους κατά του ΠΑΣΟΚ”. Και πρόσθεσε ότι ο κ. Σάββας Τσιτουρίδης “επιχειρεί αποπροσανατολισμό με τα ψεύδη, τους απαράδεκτους, ατεκμηρίωτους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς του, τις ανακρίβειες και τις συκοφαντίες του”.
Ο κ. Ευθυμίου απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επισήμανε ότι ο Υπουργός Απασχόλησης προσεκλήθη στην κρατική τηλεόραση μόνος, χωρίς να υπάρχει αντίλογος. Και πρόσθεσε ότι παρατηρήθηκε το φαινόμενο “να επιτρέπεται σε έναν υπουργό να συκοφαντεί, να λοιδωρεί, να επιχειρεί απελπισμένο αντιπερισπασμό με αθλιότητες σε βάρος στελεχών του ΠΑΣΟΚ χωρίς να υπάρχει αντίλογος”.
Επίσης είπε ότι ο κ.Τσιτουρίδης διατάσσει τις πιο παράδοξες έρευνες και επισήμανε ότι μέχρι στιγμής από την κυβέρνηση δεν έχει δοθεί κανένα στοιχείο για την υπόθεση. Γι΄αυτό και επανέφερε τα αιτήματα:
-Να δοθεί ο πλήρης κατάλογος των Ταμείων που αγόρασαν δομημένα ομόλογα.
-Να δοθούν στη δημοσιότητα οι αποφάσεις των διοικήσεων των Ταμείων και το σύστημα των προμηθευτών που χρησιμοποιήθηκε καθώς και το ύψος των προμηθειών που δόθηκαν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου