ΤΟΠΙΚΑ

Φ. Γκούπας: Κάποιοι στη Μαγνησία κάνουν προπαγάνδα με την Κάρλα…

φ-γκούπας-κάποιοι-στη-μαγνησία-κάνου-851206

Με υπερβολή σε χαρακτηρισμούς σκληραίνει τη στάση του ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Φ. Γκούπας, στην κόντρα που έχει ξεσπάσει για τις ευθύνες γύρω από την υπερχείλιση της αποστραγγιστικής τάφρου της Κάρλας και τους χιλιάδες τόνους κυβικών μέτρων νερού που οδηγήθηκαν στον Παγασητικό.
Μία ημέρα μετά τις ευθύνες που επέρριψε σε «αναρμόδιους» για «εγκληματικές παρεμβάσεις», επανέρχεται κάνοντας λόγο για «ανεύθυνα πρόσωπα», που επιδιώκουν, όπως υποστηρίζει, την προσωπική τους προβολή.
Ο Γενικός Γραμματέας, με νεότερη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας, επανέρχεται στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει, με αφορμή την «προπαγάνδα τοπικών φορέων της Μαγνησίας για το θέμα της υπερχείλισης της αποστραγγιστικής τάφρου της Κάρλας».
«Ας πάψει επιτέλους η προπαγάνδα ανεύθυνων προσώπων που επενδύουν στην αγωνία των πολιτών με στόχο την προσωπική τους προβολή. Οι πολίτες ζητούν έργα και υπευθυνότητα, έχουν νωπές τις μνήμες του παρελθόντος και έχουν καταδικάσει τα κενά λόγια εντυπωσιασμού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο κ. Γκούπας επαναδιατυπώνει την άποψη ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει σπατάλη υδάτινων πόρων και ότι τα νερά που διοχετεύονται στον Παγασητικό είναι εκτός της Κάρλας, προσθέτοντας ότι όσο οι εργασίες για την ανασύσταση της λίμνης εκτελούνται, δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση τεχνικός τρόπος να συγκρατηθούν στον ταμιευτήρα της Κάρλας.
«Όταν τα έργα για την επανασύσταση της Κάρλας ολοκληρωθούν αυτό θα είναι εφικτό. Τα αντλιοστάσια της Κάρλας είναι ακόμη υπό κατασκευή, συνεπώς δεν μπορούν ακόμη να δοθούν σε χρήση στον Φορέα Διαχείρισης», σημειώνεται στην ανακοίνωση, ενώ για άλλη μια φορά αναφέρεται ότι «ανήμερα του Πάσχα υπήρξε πλημμυρικό φαινόμενο – λόγω του παράνομου θυροφράγματος που ανεύθυνοι κατασκεύασαν- και αν δεν είχαν διοχετευθεί τα νερά μέσω της θολωτής σήραγγας στον Παγασητικό, θα πλημμύριζαν τα παρακάρλια χωριά.»
Ο Περιφερειάρχης αναφέρει ότι τα «τελευταία τρία χρόνια γίνεται –για πρώτη φορά στη χώρα- σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά γύρω από το θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων.
Στη Θεσσαλία ειδικότερα, η συστηματική δουλειά της Κυβέρνησης σε σχέση με τη διαχείριση του υδατικού ελλείμματος, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα. Με κανόνες σωστής διαχείρισης και διατηρώντας την ισορροπία του υδάτινου ισοζυγίου, κατασκευάζονται φράγματα, λιμνοδεξαμενές, ταμιευτήρες και αρδευτικά δίκτυα. Περισσότερα από 360 εκατ. ευρώ διατίθενται συνολικά στη Θεσσαλία για τα έργα αυτά που εντάσσονται στον ευρύτερο ολοκληρωμένο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ελληνική περιφέρεια, το περιβάλλον και τους υδάτινους πόρους.
Έχουμε δεσμευτεί ως Κυβέρνηση και για την κατασκευή του έργου της Κάρλας. Η επαναδημιουργία της λίμνης Κάρλας είναι ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά έργα ολόκληρης της χώρας και όχι μόνο της Θεσσαλίας. Συγχρόνως, είναι έργο αντιπλημμυρικό που θα αντιμετωπίσει ζητήματα ύδρευσης και άρδευσης και θα συμβάλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της έλλειψης υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία. Ήδη, στις 3 Απριλίου 2007 δημοπρατήθηκε από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. η κατασκευή για τα έργα τροφοδότησης της Κάρλας από τον Πηνειό.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου