ΤΟΠΙΚΑ

Ειρήνη Ιωαννίδη: Πλώρη για τα τουριστικά… σαλόνια

ειρήνη-ιωαννίδη-πλώρη-για-τα-τουριστι-408210

Πλώρη για τα τουριστικά… σαλόνια βάζει η 27χρονη Βολιώτισσα Ειρήνη Ιωαννίδη, μετά τις καλές επιδόσεις που σημείωσε στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Τελειόφοιτη του 2ου (Εσπερινού) ΕΠΑΛ Βόλου, η Ειρήνη Ιωαννίδη, κατάφερε να συνδυάσει εργασία, σχολείο και μελέτη και ο αγώνας της, της απέφερε καρπούς. Στις πανελλαδικές εξετάσεις, κατάφερε να συγκεντρώσει βαθμολογία 15.115 μόρια και στόχος της είναι πλέον οι τουριστικές σχολές.

«Περιμένω την έκδοση των βαθμολογιών και για το ειδικό μάθημα. Θα ήθελα να περάσω στην ΑΣΤΕ (Ανώτερη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων) είτε στη Ρόδο είτε στην Κρήτη», αναφέρει μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Αλλωστε και η επαγγελματική της ενασχόληση έχει σχέση με τον τουριστικό κλάδο. Εχει εργαστεί σε επιχειρήσεις εστίασης, αλλά και σε εμπορικά καταστήματα, από νεαρή ηλικία. «Το λύκειο το είχα σταματήσει για προσωπικούς λόγους, όταν ήμουν στην α’ τάξη, σε ηλικία 16 ετών. Μετά από επτά χρόνια αποφάσισα να επιστρέψω. Το Εσπερινό ΕΠΑΛ μου έδωσε τη δυνατότητα να μπορώ να συνεχίσω να εργάζομαι και τα μαθήματα είναι μόνο 3 ώρες την ημέρα, επομένως υπάρχει χρόνος και για μελέτη. Επίσης δελεαστικό είναι ότι εκτός από απολυτήριο, μέσω του ΕΠΑΛ αποκτάς και πτυχίο στην ειδικότητά σου», τονίζει η Ειρήνη Ιωαννίδη.

Ετσι λοιπόν, σε ηλικία 23 ετών, αποφάσισε να επιστρέψει στα θρανία και παρακολουθούσε τα μαθήματά της, συνδυάζοντας τη σχολική ζωή με την επαγγελματική της. Ο κλάδος της οικονομίας – διοίκησης, ήταν εκείνος που της τράβηξε το ενδιαφέρον και πάνω στον οποίο ολοκλήρωσε τον κύκλο των μαθημάτων της. «Συνήθως διάβαζα μία με δύο ώρες την ημέρα. Είχα όμως πολύ βοήθεια από τους καθηγητές μου στο σχολείο», υπογραμμίζει η ίδια.

Στη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων έζησε την αγωνία του υποψηφίου και φαίνεται ότι τελικώς τα κατάφερε. Με τα μόρια που συγκέντρωσε ελπίζει ότι έχει πάρει το εισιτήριο για τη σχολή που την ενδιαφέρει. «Όλα γίνονται αν το προσπαθήσει κανείς», σχολιάζει.

Πώς συνδέεται δε, οικονομία – διοίκηση και τουριστικά επαγγέλματα; «Και ο τουρισμός εμπεριέχει ζητήματα οικονομίας και διοίκησης και πιστεύω ότι ο κλάδος που ακολούθησα θα με βοηθήσει στις σπουδές μου», καταλήγει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου