ΤΟΠΙΚΑ

Στο πόδι οι φαρμακοποιοί για τις περικοπές στα αναλώσιμα

στο-πόδι-οι-φαρμακοποιοί-για-τις-περικ-408224

Επιστολή διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ αποστέλλει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας με αφορμή τις μη εγκρίσεις συνταγών για χορήγηση αναλώσιμων υλικών σε ασθενείς που όμως έχουν ήδη δοθεί από τα φαρμακεία.

Το 70% των φαρμακοποιών έχουν διαπιστώσει που τους έγιναν περικοπές σε συνταγές για αναλώσιμα και κινδυνεύουν να μην τις πληρωθούν, ενώ οι ίδιοι έχουν πληρώσει για την αγορά τους. Αναμένεται να εξεταστούν οι συνταγές και από άλλα 40 φαρμακεία, όπου εκεί είναι πολύ πιθανόν να διαπιστωθούν λάθη και να απορριφθούν συνταγές.

Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ μέχρι στιγμής το 70% του συνόλου των φαρμακοποιών της Μαγνησίας έχει λάθη με τις συνταγές αναλωσίμων Ιανουαρίου 2017.

Τα πιο συνήθη λάθη είναι η έλλειψη υπογραφών ασφαλισμένων, η μη αναγραφή της πάθησης και η μη αναγραφή του τύπου σακχαρώδη διαβήτη.

Υπολείπονται μάλιστα 40 περίπου φαρμακεία του Νομού για να ολοκληρωθεί η διαδικασία του ελέγχου του μηνός Ιανουαρίου 2017, ενώ μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των συνταγών είναι έτοιμος να αρχίσει ο έλεγχος των συνταγών του μηνός Φεβρουαρίου 2017.

Εκ μέρους του Συλλόγου, αυτό που τονίζεται στην επιστολή είναι πως οι αιτιολογίες απόρριψης των συνταγών είναι αυστηρές για αυτό και έχει προταθεί προς όλους τους θιγόμενους φαρμακοποιούς να υποβάλλουν ένσταση.

Σημειώνεται πως για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου το σύστημα λειτουργούσε με τις χειρόγραφες συνταγές, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τα παραπάνω προβλήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου