ΤΟΠΙΚΑ

Σχέδιο κατά του κυκλοφοριακού αλαλούμ σε Καραμπατζάκη και Ζάχου

σχέδιο-κατά-του-κυκλοφοριακού-αλαλού-545720

Την ενεργοποίηση μιας «νεκρής», όπως χαρακτηρίστηκε από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάση Σταυρίδη, οδού, της Καραμπατζάκη, αποφάσισε η Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου. Η Καραμπατζάκη, ο δρόμος από την πάνω πλευρά του Κραυσίνδωνα μονοδρομείται με κατεύθυνση από τον Περιφερειακό Βόλου προς τη Λαρίσης, και σε συνδυασμό με την επίσης μονοδρόμηση της Ζάχου, κάτω από το χείμαρρο, με κατεύθυνση από τη Λαρίσης προς τον Περιφερειακό, θα αποτελέσουν δύο νέες εισόδους – εξόδους προς/και από το κέντρο της πόλης. Μάλιστα, η μονοδρόμηση της Ζάχου θα συνδυαστεί και με τη χάραξη ποδηλατοδρόμου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Την απόφαση για τη μονοδρόμηση των δύο παρόχθιων οδών έλαβε ομόφωνα στην προχθεσινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Ειδικά για τη μονοδρόμηση της Καραμπατζάκη, ο κ. Σταυρίδης, υποστήριξε ότι θα δοθεί τέλος στο αλαλούμ που υπάρχει με τον συγκεκριμένο δρόμο, ο οποίος σε άλλα τμήματά του είναι διπλής κατεύθυνσης, σε άλλα έχει κατεύθυνση προς τη Λαρίσης, σε άλλα προς τον Περιφερειακό και ενδιάμεσα υπάρχουν πεζοδρομημένα κομμάτια.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η οδός Καραμπατζάκη, από τον Περιφερειακό έως και την οδό Σινώπης λειτουργεί ως δρόμος διπλής κατεύθυνσης. Από τη Σινώπης έως και την Αναπαύσεως είναι χαρακτηρισμένη πεζόδρομος, ωστόσο γίνεται κίνηση οχημάτων σε ορισμένα τμήματά της. Από την Αναπαύσεως έως τη Νικομηδείας η κίνηση των οχημάτων γίνεται με κατεύθυνση προς τον Περιφερειακό, από την Καισαρείας έως την Εγγλεζονησίου η κίνηση ακολουθεί αντίστροφη πορεία προς Λαρίσης, από την Πηγών έως την Εγγλεζονησίου η κίνηση γίνεται και πάλι με κατεύθυνση προς Περιφερειακό, ενώ από την Πηγών έως τη Λεωφόρου Ειρήνης υπάρχει πεζόδρομος και από τη Λεωφόρου Ειρήνης έως την Αλαμάνας η κίνηση κατευθύνεται προς Λαρίσης.

«Στο συγκεκριμένο δρόμο επικρατεί αλαλούμ. Δεν υπάρχει καμία κυκλοφοριακή ομοιομορφία. Το δρόμο τον χαίρονται μόνο κάποιοι κάτοικοι, που έχουν βάλει και ζαρντινιέρες μπροστά από τις ιδιοκτησίες τους. Θα γίνουν μικρές τεχνικές παρεμβάσεις και θα υπάρχει ροή από Περιφερειακό προς Λαρίσης», σημείωσε ο κ. Σταυρίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο θα «σπάσει» και η νησίδα στο ύψος της Αλαμάνας, προκειμένου από την Καραμπτζάκη να υπάρχει απευθείας σύνδεση με την Αλαμάνας μέχρι τη Λαρίσης.

Αντίστροφη πορεία από Λαρίσης προς Περιφερειακό, με ένα ρεύμα κυκλοφορίας, θα ακολουθήσει η Ζάχου. «Η Ζάχου είναι αδικημένη, λόγω ότι υπάρχει αμφίδρομη κίνηση οχημάτων και σε ορισμένα σημεία της στενά, λόγω δέντρων κ.λπ. υπάρχει ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών. Μάλιστα στη μία πλευρά της Ζάχου θα γίνει και χάραξη ποδηλατοδρόμου.

Ο συνδυασμός των μονοδρομήσεων της Ζάχου και της Καραμπατζάκη θα δημιουργήσει δύο εναλλακτικές εισόδους – εξόδους προς και από το κέντρο της πόλης.

Μάλιστα, όπως ξεκαθαρίστηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας μετά από ερώτηση του εκπροσώπου των μειοψηφιών, επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτη Πατσιαντά, δεν θα κοπούν δέντρα και οι μόνες παρεμβάσεις θα είναι σε συγκεκριμένα τμήματα κατά μήκος της οδού, όπου υπάρχουν πεζούλια που βγαίνουν μέσα στο δρόμο και μειώνουν το πλάτος του δρόμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου