ΤΟΠΙΚΑ

Απάγκιο στον Ξενώνα του Βόλου για 10 γυναίκες –θύματα βίας

απάγκιο-στον-ξενώνα-του-βόλου-για-10-γυν-546710

Απάγκιο στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Βόλου, έχουν βρει περίπου 10 γυναίκες – θύματα βίας, που φιλοξενούνται στη δομή μετά από εισαγγελική διαταγή.

Πρόκειται για γυναίκες που γνώρισαν τη βία από το σύντροφό τους ή το οικογενειακό τους περιβάλλον και πλέον προσπαθούν να κλείσουν τις πληγές που άνοιξαν στο σώμα, κυρίως όμως στην ψυχή τους, τραυματικές καταστάσεις, τις οποίες κάποιες από αυτές υπέμεναν ακόμη και χρόνια, πριν βρουν το κουράγιο να απευθυνθούν στις αρχές για να ζητήσουν βοήθεια και να απεγκλωβιστούν από το βίαιο περιβάλλον στο οποίο ζούσαν.

Πολλές από αυτές επιχειρούν να ορθοποδήσουν και να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους, έχοντας πάρει τα παιδιά τους μαζί στον Ξενώνα.

«Η βία των γυναικών αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο, με τεράστιες διαστάσεις και συνέπειες. Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Βόλου στηρίζει τις γυναίκες θύματα βίας και τα παιδιά τους με τις υπηρεσίες του, παρέχοντας τους ασφαλή διαμονή, κοινωνική και ψυχολογική στήριξη», ανέφερε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Νατάσσα Μορφογιάννη, που ανέλαβε χθες καθήκοντα.

Σύμφωνα με την κ. Μορφογιάννη, οι γυναίκες θύματα βίας και τα παιδιά τους φιλοξενούνται στον ξενώνα μέχρι να καταφέρουν να ορθοποδήσουν. Η φιλοξενία αφορά σε προγράμματα των τριών μηνών, των έξι μηνών, έως και ενός έτους, ανάλογα με την περίπτωση.

Όπως ανέφερε η κ. Μορφογιάννη, «πρόκειται για βασανισμένες γυναίκες που έχουν βιώσει τη βία και είναι φοβισμένες». «Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι η επανένταξή τους», είπε χαρακτηριστικά, και σε αυτό το πλαίσιο έχει ήδη απευθύνει αίτημα προς τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου για τη δωρεάν απορρόφησή τους στα επιμορφωτικά σεμινάρια που διοργανώνονται, προκειμένου να αποκτήσουν τα εφόδια και να βγουν στην αγορά εργασίας.

Ημερίδα

Κάθε χρόνο στις 8 Μάρτη εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Είναι μια μέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας των φύλων, και προάσπισης των γυναικείων δικαιωμάτων.

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Βόλου υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας, θέλοντας να τιμήσει την συγκεκριμένη ημέρα διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Βία κατά των Γυναικών – Πρακτικές Παρέμβασης στα Πλαίσια Λειτουργίας του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Βόλου» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Βόλου (Πλατεία Ρήγα Φεραίου, Βόλος). Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Στόχος της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν την έμφυλη βία.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου