ΤΟΠΙΚΑ

Τι προβλέπει το σχέδιο ανάπλασης του πάρκου στα Αστέρια

τι-προβλέπει-το-σχέδιο-ανάπλασης-του-π-546720

Φύτευση γκαζόν σε όλη την έκτασή του, φύτευση θάμνων περιμετρικά, δημιουργία βραχόκηπου, ολοκαίνουρια πέτρινη βρύση και τέσσερα καινούρια παγκάκια. Τα παραπάνω προβλέπει μεταξύ άλλων η ανάπλαση του πάρκου στα Αστέρια Αγριάς, όπου πρόσφατα ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγκατάστασης του αντλιοστασίου λυμάτων στο πλαίσιο του αποχετευτικού έργου στην περιοχή.

Χθες, με αφορμή την έναρξη των εργασιών κλαδέματος δέντρων, το πάρκο επισκέφθηκε ο νέος αντιδήμαρχος Πρασίνου, Απόστολος Μαλαματίνης, ο οποίος μάλιστα συνάντησε τον πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αστέρια Αγριάς, Κων. Θεοδοσόπουλο. Ο κ. Θεοδοσόπουλος, ευχήθηκε καλή θητεία στο νέο αντιδήμαρχο, να φέρει σε πέρας το έργο του, και του δήλωσε ότι περιμένει να δει την ανάπλαση του πάρκου σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής. «Περιμένουμε πρώτα να δούμε την ανάπλαση. Στη συνέχεια, βλέποντας και κάνοντας», σχολίασε ο κ. Θεοδοσόπουλος, που μαζί με κατοίκους της περιοχής είχαν καταγγείλει ότι οι εργασίες θα καταστρέψουν τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου που έχει η περιοχή, και είχαν δώσει αγώνες από το περασμένο καλοκαίρι για την αλλαγή της χωροθέτησης του αντλιοστασίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαλαματίνης, έως αύριο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κλαδέματος των δέντρων που δεν έχουν κλαδευτεί εδώ και χρόνια, και μέσα στο επόμενο 15ήμερο θα γίνουν οι εργασίες ανάπλασης του πάρκου.

Σήμερα, το πάρκο, θα επισκεφθεί και κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας για τους πλακόστρωτους διαδρόμους που θα δημιουργηθούν στο πάρκο.

Σημειώνεται ότι νέα δέντρα δεν θα μπουν, καθώς σύμφωνα με την αυτοψία της Διεύθυνσης Πρασίνου, το πάρκο είναι ήδη πυκνοφυτεμένο.

Κλαδέματα

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εργασίες κλαδέματος δέντρων στο πλαίσιο της συντήρησης αστικού πρασίνου.

Εργασίες γίνονται από την Αναλήψεως έως τον Περιφερειακό στους κάθετους δρόμους και αφορούν σε 1000 – 1300 δέντρα περίπου. «Το πρόγραμμα κλαδεμάτων είχε ήδη προγραμματιστεί. Γενικά στη Διεύθυνση Πρασίνου έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, έχει αλλάξει η εικόνα της πόλης και θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό», ανέφερε ο κ. Μαλαματίνης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου