Αρπαξαν από Βολιώτη 15.600 € με το πρόσχημα χρυσής διαθήκης

Τελευταία ενημέρωση: 2016-10-11, 18:48:48
Αρπαξαν από Βολιώτη 15.600 € με το πρόσχημα χρυσής διαθήκης

Ισχυρίστηκαν ψευδώς σε Βολιώτη ότι είχε πεθάνει συγγενικό του πρόσωπο στην Ισπανία και του είχε αφήσει κληρονομιά 5,5 εκατ. ευρώ και πέτυχαν να του αποσπάσουν χρηματικό ποσό ύψους 15.600 ευρώ.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου θα καθίσουν αύριο, Τετάρτη, τέσσερις κάτοικοι Βίγο (Ισπανίας) κατηγορούμενοι για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση και από κοινού.

Η περίεργη υπόθεση εκτυλίχθηκε στο διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου 2011 και Μαρτίου 2012. Ο μηνυτής δέχτηκε τότε τηλέφωνα από αγνώστους που προσποιήθηκαν ότι ήταν δικηγόροι - εκπρόσωποι εταιρείας, οι οποίοι εκτελούσαν τις εντολές χρυσής διαθήκης.

Ο μηνυτής ενημερώθηκε για τη μεγάλη κληρονομιά, όμως, διατήρησε τις επιφυλάξεις του. Η «απάντηση» των δικηγόρων ήταν να του στείλουν μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι απατεώνες έδωσαν λεπτομέρειες για την εταιρεία στην οποία δήθεν απασχολούταν και για τις ενέργειες στις οποίες έπρεπε να προχωρήσει ο κληρονόμος για να εκτελέσουν τις εντολές που είχαν και να του μεταφέρουν τα χρήματα. Θα έβγαιναν κερδισμένοι και εκείνοι, αλλά και ο Βολιώτης, αφού τον περίμενε ένα αστρονομικό ποσό.

Αρχισε έτσι μία επικοινωνία που διήρκεσε πέντε μήνες και «ολοκληρώθηκε» στις 28 Μαρτίου του 2012. Ο Βολιώτης είχε στείλει μέσω εταιρείας έξι συνολικά εμβάσματα ύψους 2.800 ευρώ, 2.500 ευρώ, 2.500 ευρώ, 3.000 ευρώ, 3.000 ευρώ και 1.800 ευρώ, όμως, δεν είχε δει καμία πρόοδο στην υπόθεση.

Οι μαϊμού δικηγόροι της εταιρείας είχαν εξαφανιστεί τόσο απρόσμενα όσο εντελώς ανέλπιστα είχαν μπει στη ζωή του, διαταράσσοντας την καθημερινότητά του. Δεν είχαν άλλες οδηγίες να δώσουν, αφού έτρεξαν μήνες και ο Βολιώτης έδινε συνεχώς χρήματα μέχρι που «στέγνωσε».

Ο «κληρονόμος» απευθύνθηκε τότε στη Δικαιοσύνη με την κατάθεση μήνυσης και άμεσα ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί τι πραγματικά συνέβη. Ελήφθησαν καταθέσεις και στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψαν τα στοιχεία των δραστών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

 

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
9
=