ΤΟΠΙΚΑ

Στη Φυλακή ο 45χρονος που έκλεψε και εξαπάτησε ασθενή φίλο του

στη-φυλακή-ο-45χρονος-που-έκλεψε-και-εξα-804299

Στη φυλακή οδηγήθηκε χθες μετά τη δίκη του από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο 45χρονος Βολιώτης που επισκέφτηκε φίλο του – ασθενή που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Βόλου και του έκλεψε την αστυνομική του ταυτότητα και το βιβλιάριο καταθέσεων.

Ο 45χρονος, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη από τους Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου σε Τράπεζα στο Βόλο, ενώ ετοιμαζόταν να εξαπατήσει υπάλληλο και να σηκώσει χρήματα από το βιβλιάριο του φίλου του, κρίθηκε ένοχος για κλοπή και απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνων, καθώς κρίθηκε ένοχος και για τις δύο κατηγορίες και στο παρελθόν έχει απασχολήσει πολλές φορές τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές με παρόμοιες πράξεις.

Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως με έφεση που να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Μετά το πέρας του Δικαστηρίου οδηγήθηκε στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, ο 45χρονος στις 10 Ιουλίου 2016, αφαίρεσε το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και βιβλιάριο τράπεζας 44χρονου, φιλικού του προσώπου, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της πόλης.

Στη συνέχεια, την επόμενη ημέρα 11 Ιουλίου 2016, ο δράστης μετέβη σε τραπεζικό υποκατάστημα και προφασιζόμενος σε υπάλληλο ότι είναι το εικονιζόμενο στην αφαιρεθείσα ταυτότητα άτομο, απέσπασε το χρηματικό ποσό των 135 ευρώ.

Μάλιστα, την ίδια πράξη αποπειράθηκε να πραγματοποιήσει και το μεσημέρι της Τετάρτης, ωστόσο έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς».

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου