ΤΟΠΙΚΑ

Επέστρεψαν οι μαϊμού υπάλληλοι της ΔΕΗ στη Μαγνησία

επέστρεψαν-οι-μαϊμού-υπάλληλοι-της-δε-694054

Δεν πρόλαβε να περάσει μήνας από την τελευταία φορά που επιτήδειοι προσποιήθηκαν υπαλλήλους της ΔΕΗ και «χτύπησαν» ηλικιωμένο ζευγάρι στο Στεφανοβίκειο, αρπάζοντας το ποσό των 1.200 ευρώ και προχθές το πρωί ανυπεράσπιστη στα χέρια των απατεώνων βρέθηκε άλλη μία ηλικιωμένη στο Βελεστίνο, κάτοικος Αγίου Δημητρίου.

Ο τρόπος δράσης των απατεώνων ήταν πανομοιότυπος. Ωστόσο, τα χαρακτηριστικά των δραστών είναι αισθητά διαφορετικά. Οι αστυνομικοί εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για να βρουν και να εντοπίσουν τους δράστες πλην, όμως, είτε επειδή το κύκλωμα αριθμεί πολλά άτομα πανελλαδικά, είτε επειδή μπορεί παράλληλα να δρουν πολλές ομάδες με την ίδια μέθοδο, μίας και το Βελεστίνο είναι δίπλα από την Εθνική, οι έρευνες δε φαίνεται να οδηγούν σε συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Η 78χρονη βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της όταν γύρω στις 10 το πρωί την πλησίασαν δύο άτομα και της είπαν ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ. Η γυναίκα, η οποία μένει μόνη και η οικία της βρίσκεται στην άκρη του χωριού, δεν υποψιάστηκε τις προθέσεις των απρόσκλητων επισκεπτών της. Ζήτησε να ενημερωθεί τι ήθελαν κι εκείνοι επανέλαβαν την ιστοριούλα.

Οι δύο μαϊμού υπάλληλοι της ΔΕΗ είπαν ότι ο ηλεκτρολογικός πίνακας είχε βλάβη και ότι υπήρχε κίνδυνος έκρηξης. Ζήτησαν από τη γυναίκα να μαζέψει ό,τι λεφτά είχε και να τα βάλει σε μία πετσέτα άμεσα λόγω του δήθεν κινδύνου που υπήρχε. Εκείνη υπάκουσε. Δεν υπήρχε και η πολυτέλεια χρόνου για δεύτερη σκέψη. Σε ανύποπτη χρονική στιγμή οι δράστες πήραν τα χρήματα, που ανέρχονταν συνολικά στο ποσό των 520 ευρώ, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο κι εξαφανίστηκαν.

Το Ι.Χ. των δραστών δυστυχώς δεν έγινε αντιληπτό από τους κατοίκους της περιοχής, ενώ και η ηλικιωμένη δεν σκέφτηκε να συγκρατήσει τον αριθμό του. Ενα πολύτιμο στοιχείο για τον εντοπισμό των απατεώνων χάθηκε μαζί με την εξαφάνισή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο άνδρες περίπου 35-40 ετών, οι οποίοι μιλούν καλά την ελληνική γλώσσα. Οι απατεώνες εκτιμάται ότι δεν είναι οι ίδιοι που έδρασαν στο Στεφανοβίκειο στις 12 Σεπτεμβρίου, καθώς η επιδερμίδα τους είναι ιδιαίτερα μελαμψή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου