ΤΟΠΙΚΑ

Απογοήτευση εμπόρων του Βόλου για την κίνηση στις εκπτώσεις

απογοήτευση-εμπόρων-του-βόλου-για-την-788431

Τίτλου τέλους σήμερα για τις εκπτώσεις στην εμπορική αγορά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας με τους επαγγελματίες του κλάδου να μην είναι ικανοποιημένοι για την πορεία των καταστημάτων τους.

Ειδικά από τις 15 Αυγούστου και μετά σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Κωνσταντίνο Τσέλιο, παρά τα ικανοποιητικά ποσοστά των εκπτώσεων και τις ελκυστικές τιμές των εμπορευμάτων, οι καταναλωτές περιορίστηκαν στις απολύτως αναγκαίες αγορές.

Ο εμπορικός κόσμος φαίνεται πως έχει δει πτώση στις εισπράξεις του σε ποσοστό που μπορεί να φτάνει και το 30% σε σχέση με πέρυσι, παρά το γεγονός ότι η σύγκριση αφορά σε μία χρονιά που είχε την επιβολή των capital controls και τις δραματικές συνέπειές τους.

«Τα πράγματα είναι πολύ δυσάρεστα για τα μαγαζιά τον Αύγουστο» είπε ο κ. Τσέλιος τονίζοντας ότι «ο κόσμος δεν έχει χρήματα με αποτέλεσμα να είναι συγκρατημένος στις αγορές του».

Στον εμπορικό κόσμο υπάρχει μεγάλη απογοήτευση αλλά και προβληματισμός για το μέλλον της αγοράς. «Το κράτος είναι απέναντι από την επιχειρηματικότητα. Οι άνθρωποι όχι μόνο δεν ασχολούνται με εμάς αλλά κάποια από τα στελέχη τους βγαίνουν προκλητικά και κάνουν και δηλώσεις ότι τελείωσε η εποχή που ο καθένας ήταν αφεντικό του εαυτού του» είπε ο ίδιος.

Από σήμερα τα καταστήματα θα ξεκινήσουν τις προσφορές κάνοντας ακόμη μία κίνηση για να «σπρώξουν» τα εμπορεύματά τους, ενώ παράλληλα θα αρχίσουν να ετοιμάζονται για τη φθινοπωρινή σεζόν.

Να επισημανθεί ότι επίσημα στοιχεία για την κίνηση των εκπτώσεων θα δημοσιοποιηθούν το επόμενο διάστημα από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας λέει πάντως ότι τα 23,3 δισ. ευρώ για φόρους το αμέσως επόμενο διάστημα δημιουργούν τρικυμία στην ελληνική αγορά. Η περίοδος των θερινών εκπτώσεων πανελλαδικά υπερβαίνει τα τελευταία εφτά χρόνια της κρίσης περίπου τα 7 δισ. ευρώ σε τζίρο με μόνη εξαίρεση το 2015 που ο τζίρος μειώθηκε στα 6,8 δισ. ευρώ.

Την εκπτωτική περίοδο που εκπνέει ο κόσμος του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας πίστεψε ότι η μεγαλύτερη ηρεμία στην αγορά θα μπορούσε να επιστρέψει στον τζίρο του 2014 και στα 7,2 δισ. ευρώ αλλά η κίνηση των εκπτώσεων διαψεύστηκε.

Η μείωση του διμήνου Ιουνίου – Ιουλίου 2016 κυμαίνεται σε πανελλαδικά επίπεδο από 5-8% με μεγάλους χαμένους τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά, τα είδη ένδυσης, ενώ μείωση παρατηρείται και στο εμπόριο τροφίμων και ποτών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου