ΤΟΠΙΚΑ

Απογοητευμένοι οι έμποροι του Βόλου

απογοητευμένοι-οι-έμποροι-του-βόλου-792819

Συνεχίζεται με υποτονικούς ρυθμούς και πτώση της τάξης του 20% η κίνηση στην εμπορική αγορά του Βόλου την προτελευταία εβδομάδα των εκπτώσεων, με τους επαγγελματίες να εκφράζουν τον προβληματισμό και την απογοήτευσή τους, διότι δεν επαληθεύτηκαν, για μια ακόμη φορά, οι προσδοκίες τους.

«Ο Αύγουστος είναι δύσκολος μήνας και παρά τη μείωση που σημειώθηκε από την αρχή της εκπτωτικής περιόδου, ευχόμαστε να αλλάξει η εικόνα στην τελική ευθεία της εκπτωτικής περιόδου» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κώστας Τσέλιος.

Παράλληλα, ο ίδιος τονίζει ότι πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις στον κανόνα και στην προκειμένη περίπτωση, επαγγελματίες οι οποίοι δηλώνουν ικανοποιημένοι από την κίνηση, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων της Μαγνησίας, βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση. Η γενικότερη κατάσταση που διαμορφώνεται στην αγορά είναι δύσκολη για όλους, με τον ΕΝΦΙΑ, τη βαριά φορολογία και όλα τα παρελκόμενα της ύφεσης, να δημιουργούν ασφυκτικό κλοιό για τους επαγγελματίες.

«Η δόση του ΕΝΦΙΑ, της Εφορείας, η έναρξη της σχολικής χρονιάς τον επόμενο μήνα, τα φροντιστήρια, η φημολογία για νέες περικοπές σε συντάξεις, έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην κίνηση της αγοράς. Θεωρώ ότι όταν έχουμε ένα κράτος που είναι απέναντι στους επιχειρηματίες, δυστυχώς το μέλλον της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα θα είναι πολύ δύσκολο και αβέβαιο» σχολιάζει ο κ. Τσέλιος.

Το ζήτημα των ρυθμίσεων απασχολεί ιδιαίτερα τους εμπόρους, ενώ κοινή θέση των επαγγελματιών είναι ότι αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την αποφόρτιση των επαγγελματιών από τα δυσβάσταχτα βάρη που καλούνται να επωμιστούν, θα συνεχιστούν τα προβλήματα στην επιχειρηματικότητα και τον ιδιωτικό τομέα γενικότερα.

Ο ίδιος επαγγελματίας εκτιμά ότι θα είναι δύσκολος ο χειμώνας, με δεδομένες τις κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς δεκάδων επιχειρήσεων, που καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κάλυψη αντίστοιχων επιχειρήσεων, οι οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες με δεκάδες καθημερινά προβλήματα και οφειλές τις οποίες αδυνατούν να διευθετήσουν.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου