ΤΟΠΙΚΑ

Το Δικαστήριο θα κρίνει για έξωση ή μη της Μαγνησιακής Πίστης

το-δικαστήριο-θα-κρίνει-για-έξωση-ή-μη-τ-805246

Την τελική κρίση για την έξωση ή όχι της Μαγνησιακής Πίστης από το χώρο όπου φιλοξενείται από το Επιμελητήριο Μαγνησίας στο κεντρικό του κτίριο στην οδό Δημητριάδος 176 θα την έχει το Δικαστήριο και μέχρι την έκδοση της απόφασής του ο Πιστωτικός Συνεταιρισμός θα εργάζεται κανονικά στη φυσική του έδρα.

Αυτό διαμηνύει με απάντησή της στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, η Μαγνησιακή Πίστη με ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Καπότσης και ο γενικός γραμματέας Γιώργος Κουσιαρής.

Οπως ενημερώνουν, η Μαγνησιακή Πίστη ιδρύθηκε το 1994 από 61 μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, τα οποία στα πλαίσια της κοινωνικής εξυπηρέτησης, της φιλαλληλίας και της αγαθοσύνης μεταξύ των μελών – συνεταίρων, παραχώρησαν την έδρα της, ώστε αυτή να συμπίπτει με αυτή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας (εν προκειμένω Δημητριάδος 176), μιμούμενοι τους ανά την Ελλάδα Επιμελητηριακούς συναδέλφους τους.

«Υπενθυμίζουμε δε, ότι σε πρόσφατη σχετικά και προσωρινή μετεγκατάσταση των Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Μαγνησίας σε κτίριο της οδού Κουταρέλια, λόγω ανακαίνισης, μετακινήθηκαν μαζί και τα Γραφεία της Μαγνησιακής Πίστης, για να επιστρέψουν επίσης και πάλι μαζί με τις Υπηρεσίες του Επιμελητηρίου, στη οδό Δημητριάδος 176, μετά το πέρας των εργασιών ανακαίνισης (πτέρυγα Μπρισίμη)», αναφέρουν.

Η Μαγνησιακή Πίστη επισημαίνει ότι με την 10-02-2014 συναφθείσα σύμβαση χρησιδανείου, ζητήθηκε από το Επιμελητήριο η Μαγνησιακή Πίστη να εγκαταλείψει τα γραφεία της στο ισόγειο εμβαδού 90μ2, για άμεσες δήθεν ανάγκες και παραχώρησε ένα μικρό χώρο 25,40μ2 στον 2ο όροφο του Επιμελητηρίου.

«Επί της ουσίας δεχτήκαμε καλόπιστα, ένα έμμεσο εκβιασμό μείωσης από 90 σε 25μ2 της επιφάνειας εργασίας, δεδομένου ότι για πάνω από τρία χρόνια καμία ουσιαστική ανάγκη σας δεν καλύφθηκε, εφόσον τεράστιες επιφάνειες σε αίθουσες στους ορόφους του Επιμελητηρίου, παραμένουν ανεκμετάλλευτες», επισημαίνει.

Η Διοίκηση της Μαγνησιακής Πίστης δεν επρόκειτο να σας απαντήσει στο Επιμελητήριο, αφενός μεν διότι δεν διαθέτει χρήματα για επικοινωνιακούς λόγους, αφ’ ετέρου δε, διότι θεωρεί αυτονόητο ότι την τελική κρίση επί της ουσίας την παρέχει η απόφαση του Δικαστηρίου.

«Πήρε όμως στο έκτακτο Δ.Σ της 30-07-2016 την ομόφωνη απόφαση να σας απαντήσει, διότι θεωρεί ότι πρέπει να ενημερώσει τα μέλη της και για τα πέντε (5) εξώδικα που μας κοινοποιήσατε κατά καιρούς, ώστε να γνωρίζουν και αυτά σε πιθανή μας έξωση, ποιος την οργάνωσε και την εκτέλεσε.

Σας επισημαίνουμε λοιπόν για τελευταία φορά, ότι εμείς σαν Διοίκηση της Μ. Πίστης, θα αναμείνουμε πρωτίστως την απόφαση του Δικαστηρίου και μέχρι τότε, θα συνεχίζουμε τις εργασίες μας κανονικά και βεβαίως, θα στεγαζόμαστε στη φυσική μας έδρα, που θεωρούμε ότι είναι το Επιμελητήριο Μαγνησίας (Δημητριάδος 176)», καταλήγει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου