ΤΟΠΙΚΑ

Τρίτος διαγωνισμός για τη σήραγγα της Γορίτσας

τρίτος-διαγωνισμός-για-τη-σήραγγα-της-805258

Για τρίτη φορά βγαίνει σε ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό η φύλαξη και συντήρηση της σήραγγας της Γορίτσας, με απόφαση της οικονομικής επιτροπής που ενέκρινε τους όρους διακήρυξης του διαγωνισμού, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της.

Ο διαγωνισμός είναι ύψους 100.000 ευρώ με ΦΠΑ και η σύμβαση αφορά σε διάστημα 13 μηνών.

Εχουν προηγηθεί δύο άγονοι διαγωνισμοί. Κανένας δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον στο διαγωνισμό για την ανάληψη του έργου και το τούνελ κινδυνεύει να… ξεμείνει στο Δήμο Βόλου.

Σήμερα στο κέντρο ελέγχου απασχολούνται εννέα άτομα – υπάλληλοι του Δήμου Βόλου, που είναι ειδικότητας από αρχιτέκτονες έως εργάτες κήπου. Εκτός από τα περιορισμένης διάρκειας σεμινάρια που έχουν περάσει προκειμένου να επιμορφωθούν στοιχειωδώς στο αντικείμενο, δεν διαθέτουν άλλες εξειδικευμένες γνώσεις για να διαχειριστούν τυχόν έκτακτες καταστάσεις που θα προκύψουν.

Στη σήραγγα καθημερινά σημειώνονται παραβάσεις: υπερβολική ταχύτητα, κίνηση δικύκλων, ακόμη και ποδηλάτων και πεζών παρά τις απαγορευτικές πινακίδες. Ιδίως τις Κυριακές, η κατάσταση φεύγει εκτός ελέγχου. Με τη μονοδρόμηση του τούνελ, υπάρχουν οδηγοί που αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες και φθάνουν να κινούνται ακόμη και στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας για να κάνουν προσπεράσεις.

Την ίδια ώρα, τα κιγκλιδώματα που έχουν τοποθετηθεί στον περιφερειακό στο ύψος της οδού Αλκίππης για να απαγορεύουν τη συνέχιση της κίνησης προς το τούνελ τις Κυριακές, χάλασαν για τρίτη συνεχόμενη φορά την περασμένη Κυριακή, από αυτοκίνητα που πιθανότατα έπεσαν πάνω.

«Τρέμει το φυλλοκάρδι» υπαλλήλων που είναι επιφορτισμένοι με χρέη φύλακα στο τούνελ της Γορίτσας για ενδεχόμενο τροχαίο μέσα στη σήραγγα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου