Με ίδια μέσα, καθαρισμός & απολύμανση στα ιατρεία του ΠΕΔΥ

Τελευταία ενημέρωση: 2016-07-22, 10:40:29
Με ίδια μέσα, καθαρισμός & απολύμανση στα ιατρεία του ΠΕΔΥ

Διαμαρτυρίες γιατρών και ασφαλισμένων

Σοβαρά προβλήματα με την καθαριότητα των χώρων του αντιμετωπίζει το ΠΕΔΥ της Νέας Ιωνίας. Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ελλείψει συνεργείου καθαρισμού υποχρεώνονται οι ίδιοι να καθαρίζουν και να απολυμάνουν τους χώρους μέχρι να ανακηρυχθεί ανάδοχος που θα αναλάβει την καθαριότητα των χώρων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο για το Βόλο όσο και για τη Νέα Ιωνία βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός που ολοκληρώνεται σύμφωνα με τη διεύθυνση του ΠΕΔΥ μέρα με τη μέρα, ωστόσο το πρόβλημα της καθαριότητας παραμένει.

Χθες μάλιστα, όπως μεταδόθηκε στην ΤRT, ασφαλισμένη που μετέβη στα ιατρεία του ΠΕΔΥ στη Νέα Ιωνία προκειμένου να υποβληθεί σε μία μικρή επέμβαση, υποχρεώθηκε να φέρει με πρωτοβουλία της υλικά απολύμανσης προκειμένου να καθαριστεί το ιατρείο μετά το πέρας της επέμβασης.

Προσωρινά και μετά από συνεννόηση με το Νοσοκομείο Βόλου, στο ΠΕΔΥ δύο φορές την εβδομάδα μεταβαίνουν καθαρίστριες από το Αχιλλοπούλειο για να συνδράμουν στα απαραίτητα, γίνεται ωστόσο αντιληπτό ότι με τέτοιες αποσπασματικές λύσεις δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα καθαριότητας στα ιατρεία στα οποία, εκτός από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, προσέρχονται καθημερινά δεκάδες ασφαλισμένοι.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
2
=